21 octombrie 2020

Sărbătoarea Muzicii la Timișoara, cu Arnaud Rebotini, câștigător de premiu Cesar

fete de la musique

Când începe oficial vara? Când e Sărbătoarea Muzicii! Se întâmplă și în acest an, pe 21 și 22 iunie, la Timișoara. Unul dintre momentele-cheie ale Sezonului-România-Franța 2019, Sărbătoarea Muzicii/Fête de la musique vă prezintă o ediție… electrică și electrizantă.

Din 1982, în Franța, cea mai lungă zi din an este dedicată muzicii. Pe 21 iunie, muzica de toate genurile răsună peste tot, cântată deopotrivă de profesioniști și de amatori. Sărbătoarea muzicii/Fête de la musique este celebrată în prezent în aproape 100 de țări.

La Timișoara, capul de afiș al ediției este Arnaud Rebotini, nume consacrat al muzicii electronice franceze, laureat al Premiului Cesar. Concertele sale hipnotice, energice și senzuale sunt absolut fascinante, spun cei de la Institutul Francez. Cabaret Contemporain va seduce apoi publicul cu muzică tehno exclusiv instrumentală. Seara de 21 iunie începe la ora 20, la D’arc pe mal, alături de talentații muzicieni de la Murnau. Pe 22 iunie, de la ora 21, la Aethernativ, vin DJ Ivan Smagghe, artist emblematic al muzicii electronice franceze, și The Populists (Yan Wagner), reprezentant al noii generații emergente. În deschidere e Angel Jivcu. Intrarea este liberă.

Fête de la musique („Sărbătoarea muzicii”) are, în limba franceză, și un omonim care îndeamnă la acțiune: Faites de la musique (”Faceți muzică”). De aceea, Institutul Francez din Timișoara le propune copiilor de la 8 la 11 ani un atelier muzical cu multi–instrumentistul francez Nicolas Deustch. Două grupe de câte maximum 12 copii vor putea lua parte la atelierul desfășurat la Institutul Francez, Bd. C.D. Loga, nr. 46, sâmbătă, 22 iunie, fie de la 10 la 12, fie de la 17 la 19. Participarea la atelier este gratuită, pe baza unei înscrieri prealabile, până în 20 iunie. Cunoștințele de limba franceză nu sunt obligatorii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: