Șapte traficanți de droguri, arestați 30 de zile

droguri

O rețea de traficanți de droguri care a avut activitate susținută timp de peste un an în județul Timiș a fost „călcată” de oamenii legii. Aceștia au făcut zece percheziții și au dus la audieri opt persoane.

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara au făcut, miercuri, 10 percheziții la locuințele unor persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc și de mare risc.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada ianuarie 2023 – martie 2024, acestea ar fi deținut și comercializat diferite cantități de droguri (canabis, 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, 4-CMC și amfetamină), către consumatori, preponderent tineri, din județul Timiș. Pe parcursul administrării probatoriului și a perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate aproximativ 90 de grame de canabis, 60 de grame cristal (3 – CMC), 40 de grame de amfetamină, 2 grame de hașiș, 6 grindere, 3 cântare electronice de precizie, o pipă, 11 telefoane mobile, 6.900 de lei, precum și alte mijloace de probă”, a transmis IPJ Timiș.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara au reținut opt persoane. Joi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, a admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a șapte dintre ele. A opta persoană a fost pusă sub control judiciar,

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, ai Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timişoara, precum și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

About Post Author