Șapte școli de teatru din Europa, în spectacol timp de o săptămână, la Timișoara

teatru

Network – Theater Schools in Europe începe vineri, 10 noiembrie. Șapte școli de teatru se reunesc la Timișoara pentru un eveniment inedit, care oferă un cadru de întâlnire studenților, iar publicului, ocazia să-i vadă la lucru.

Evenimentul este parte a proiectului Sunlight Theatre. Performative Dialogues și se va desfășura în perioada 10-16 noiembrie. Participă reprezentanți a șapte școli de teatru europene: Universitatea Privată de Muzică și Artă a Orașului Viena, Austria; Facultatea de Muzică și Teatru din Hanovra și Academia de Artele Spectacolului Baden-Württemberg din Ludwigsburg, Germania; Facultatea de Teatru a Universității Metropolitan din Manchester, Conservatorul Regal al Scoției din Glasgow, Marea Britanie; Academia Națională de Artă Dramatică „Aleksander Zelwerowicz” din Varșovia, Polonia; specializarea Artele Spectacolului – Actorie în limba germană, Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest.

Network – Întâlnirea Școlilor de Teatru din Europa la Timișoara înseamnă cele mai bune spectacole ale școlilor de teatru europene participante; ateliere conduse de artiști consacrați; conferințe ale unor personalități artistice, care au marcat în mod decisiv arta transdisciplinară – sound, video mapping 3D, spațiu; dezbateri în cadrul cărora profesorii, studenții și invitații speciali își vor defini spațiul dialogului pentru anumite teme arzătoare, care țintesc școala viitorului și substanța artistică a acesteia; spectacole-lectură cu liceeni. Va fi creat și un performance comun, „Human Installation”.

Pe perioada festivalului are loc o școală de toamnă de teatru în limba germană pentru elevi de liceu pasionați de actorie. Tinerii vor lucra intensiv cu profesori de la Universitatea de Vest în cadrul unor ateliere de actorie, mișcare scenică, improvizație, dramaturgie, scriere creativă etc. și vor lua parte la prelegeri și spectacole din cadrul Network.

Deschiderea oficială Network are loc vineri, 10 noiembrie, la ora 18, la Cinema Timiș. De la ora 19, invitatul special al festivalului, Yves Marc (Franța), prezintă spectacolul-conferință „Public: Mode d’emploi?”.

Intrarea la toate evenimentele Network este gratuită, pe baza unei rezervări în prealabil pe iabilet.ro. Programul complet Network – Theater Schools in Europe se găsește AICI .

About Post Author