Șapte fluxuri noi de vaccinare în Timiș, trei pentru profesori, patru generale

vaccinare

Încă șapte fluxuri de vaccinare alocate Timișului, anunță, pe Facebook, primarul Dominic Fritz. Trei sunt exclusiv pentru profesori, iar celelalte, pentru comunitate. Ele vor fi deschise în Timișoara, Lugoj și Jimbolia.

„Am aflat astăzi că Timișului i se alocă de către Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării (CNCAV) încă 7 fluxuri de vaccinare, dar abia din 8 februarie! Se pare că sunt fluxurile care au fost promise doamnei Prefect Liliana Oneț, încă de acum o săptămână. Doar centrul de la Isho de pe Take Ionescu, care este gata să fie dat în folosință, poate să le preia pe toate 7. (…) Îi mulțumesc colonelului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul național al campaniei de vaccinare, pentru răspunsul public. Sunt de acord cu el că județele cu un număr mai mare de persoane peste 65 de ani trebuie să primească mai multe doze. Dar susțin, în continuare, că este nevoie de un algoritm transparent de distribuție, care să includă și cele două criterii propuse de mine: rata de infectare și numărul de programări”, a notat, pe Facebook, primarul Dominic Fritz.

Unde vor fi centrele

Încă din 21 ianuarie, CNCAV a anunțat că alocă Timișului șapte fluxuri suplimentare de vaccinare, care pot fi deschise după data de 8 februarie. Ele se vor adăuga celor nouă – din care trei în Timișoara – funcționale deja.

Patru fluxuri vor fi deschise la Timișoara, iar două vor fi exclusiv pentru profesori. Alte două vor fi la Lugoj, câte unul general, respectiv pentru profesori, iar al șaptelea va fi la Jimbolia, tot general. „De la București sunt repartizate în județe în funcție de numărul de locuitori. În momentul în care știm că se poate întâmpla acest lucru, în 48 de ore înainte de a deschide centrul, trebuie să facem solicitare la București, pentru ca în programul gestionat de STS oamenii să găsească acel centru și să se poată programa”, explică subprefectul Mircea Băcală.