Șantierul din Iosefin e gata cândva în septembrie

iosefin

Podurile din zona Iosefin vor fi gata cam peste două luni. Șantierele durează de mai bine de un an și a fost nevoie inclusiv de modificări de proiect. Acum totul e însă ca la carte, susține primarul Nicolae Robu.

Podurile Dragalina și Eroilor au intrat în șantier în primăvara lui 2o18. La primul lucrează Tehnodomus, pentru 7,2 milioane de lei. La doilea sunt pe teren muncitorii de la Super Construct – Pod Construct, care va primi 3,69 de milioane de lei cu TVA. Banii vin, în cea mai mare parte, de la guvern, prin PNDL. Conform proiectelor inițiale, ambele șantiere ar fi trebuie închise la începutul lui 2019.

Nu s-a întâmplat așa, pentru că lucrările au fost oprite o vreme. Cel mai mult s-a stat la Dragalina, unde a fost nevoie inclusiv de modificări în proiect. Acum, spune primarul Nicolae Robu, lucrările sunt în grafic. „La Podul Eroilor, tehnologia se bazează pe o structură metalică. Acum, după ce picioarele de pod au fost făcute, cu foraje la mare adâncime, se va veni cu o structură metalică. O să fie probabil anulată rămânerea în urmă, pentru că, se știe, construcțiile metalice se realizează mai rapid decât cele din beton. La Podul Dragalina încă se mai toarnă betoane, se realizează armături”, susține edilul șef.

În Iosefin se va circula normal la toamnă

Potrivit lui Robu, una dintre modificările din proiect se referă la trecerea pe sub poduri a pistelor de biciclete. „Se lucrează la trecerea pe sub poduri a pistelor de biciclete, asta ne interesa cel mai mult, să nu-i mai punem pe bicicliști mereu în situația de a coborî, de a schimba direcția de pe mal să vină sus, pe pista de lângă carosabil (…) Inițial nu era gândit așa, încât să putem trece pistele pe sub aceste poduri”, a mai declarat primarul Timișoarei.

Șoferii ar trebui să stea liniștiți: la toamnă se redeschide și traficul în zonă. Dacă asta se va întâmpla înainte de începerea anului școlar nu se știe. „Vor fi gata pe parcursul lunii septembrie. În pofida vremii defavorabile pe care o avem în continuare, plouă extrem de des, având în vedere etapele tehnologice la care s-a ajuns, apreciez că în luna septembrie vor fi gata cele două poduri. Nu pot spune cu rafinament dacă se va întâmpla până în 10, până în 15 septembrie, spun pe parcursul lunii septembrie”, a conchis Nicolae Robu.

About Post Author