Șantierele de la autostrăzi, monitorizate din aer. Grindeanu: Vor fi zboruri de supraveghere peste tot

supraveghere

foto: captură video Facebook

A început monitorizarea aeriană a șantierelor. Zborurile de supraveghere a șantierelor se vor desfășura periodic în toate zonele, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„A început monitorizarea aeriană a șantierelor, obiectiv pe care mi l-am asumat încă de la preluarea mandatului. În perioada 11-15 iulie, mai multe aeronave au survolat și au cules date din următoarele șantiere în lucru: Centura București (DNCB), Autostrada de Centură București (A0), Centura Giurgiu, Drumul expres Craiova-Pitești, Autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea 5. Toate datele captate au fost procesate în laborator pentru a realiza ortofotoplanuri, modele digitale de suprafață și modele tridimensionale”, a anunțat, pe Faceebook, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit acestora, aceste misiuni de zbor ajută și la realizarea unei „radiografii a mobilizării din cadrul șantierelor”. Grindeanu prezintă și „inventarul” forței de muncă de pe șantierul Drumului Expres Craiova- Pitești. În 15 iulie, aici au fost identificați „226 muncitori, 164 autobasculante, 22 betoniere, 24 macarale, 3 nacele, 88 buldo-excavatoare, 38 compactoare, 3 utilaje de forare și 3 utilaje de asfaltare”.

Zborurile de supraveghere au fost efectuate în baza unui protocolul încheiat între Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Aero-Spațială (INCAS) și Ministerul Transporturilor. Aceste zboruri de supraveghere a șantierelor se vor desfășura periodic, în toate zonele, a mai precizat Grindeanu.

About Post Author