Sânnicolau Mare și Ciacova vor intra în carantină, dar nu se știe de când

carantină

CJSU Timiș a decis carantinarea orașelor Sânnicolau Mare și Ciacova și rămâne ca de la București să se stabilească exact de când se va întâmpla asta. Sălile de sport din Timiș rămân închise, în ciuda protestelor proprietarilor lor și ale celor pasionați de mișcare.

Prefectul Liliana Oneț a convocat, vineri seară, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În urma propunerilor făcute de Direcția de Sănătate Publică Timiș și după avizele Institutului Național de Sănătate Publică s-au emis două hotărâri. Acestea vizează intrarea în carantină a orașelor Sânnicolau Mare și Ciacova, unde rata de infectare a ajuns la 8,56 / 1.000 de locuitori, respectiv 9,99 / 1.000 de locuitori.
De când intră aceste orașe în carantină? Nu se știe, pentru că măsura „ se va institui începând cu data și ora prevăzute în Ordinele Comandantului Acțiunii”. Joi, când au intrat în carantină alte 13 localități, carantina a intrat în vigoare dimineața, la ora 5.

Sălile de sport, tot cu lacăt pe ușă

Vestea proastă pentru iubitorii de mișcare este că sălile de sport și fitness rămân închise. Asta, deși reprezentanții acestora au cerut deschiderea lor și au solicitat chiar demisia prefectului Liliana Oneț. „Concluzia tuturor membrilor CJSU Timiș a fost să nu se aprobe redeschiderea acestor săli de sport, având în vedere faptul că în județul Timiș rata de infectare este de 5,76/ 1000 de locuitori și în municipiul Timișoara, unde funcționează o mare parte din aceste săli, rata de infectare a depășit 7/1.000 de locuitori”, a transmis prefectura.

About Post Author