25 ianuarie 2021

Sânnicolau Mare și Ciacova, în analiză de carantină. Oneț: Deocamdată nu discutăm de Timișoara

oneț

Două orașe din Timiș ar putea intra și ele în carantină. DSP face o analiză pentru Sânnicolau Mare și Ciacova, unde rata de infectare a depășit 8, respectiv 7 la mia de locuitori. Timișoara, unde indicele a trecut de 6,5, nu e încă avută în vedere pentru caratinare.

Au intrat deja în carantină, în Timiș, opt comune, cu satele aparținătoare, și se analizează instituirea unor restricții similare în două orașe. „Avem alte două localități care au o rată destul de mare de infectare. Direcția de Sănătate Publică va face în cursul zilei de astăzi o analiză a acestor două localități, care de fapt sunt două orașe, Sânnicolau Mare și Ciacova. O să vedem care sunt punctajele pe care le vor obține cele două localități în urma analizei făcute de DSP”, ne-a declarat, joi, prefectul Liliana Oneț.

Joi dimineață, în Sânnicolau Mare, rata de infectare era 8,01 / 1.000 de locuitori. În Ciacova se ajunsese la 7,71.

Timișoara mai așteaptă

La Timișoara, unde rata de infectare este de 6,5 / 1.000 de locuitori, nu se ia în calcul acum o astfel de măsură. Dar ea nu exclusă pe viitor. „Deocamdată nu am avut o discuție vizavi de Timișoara. Încercăm să vedem ce se întâmplă în zilele următoare, după carantinarea localităților periurbane ale Timișoarei. Acestea însumează un număr foarte mare de cetățeni, oarecum blocați să mai intre sau să iasă din Timișoara, cu acele excepții. Dacă în câteva zile nu vom vedea un rezultat al acestor măsuri, o să facem o analiză și în ceea ce înseamnă Timișoara”, mai spune Oneț.

Primarul Dominic Fritz susține, de câteva zile, că o carantinare pe termen scurt a Timișoarei ar putea fi soluție pentru scăderea numărului de cazuri. „Nu e o decizie pe care o iau eu, eu doar o discut. Cred că am putea să luăm o astfel de decizie pentru o perioadă de două săptămâni. După două săptămâni să analizăm cum au evoluat cifrele de infectări. Experții spun că după șapte zile se văd primele semnale, iar cam după trei săptămâni o să vedem că intrăm în platou. Apoi avem o linie descendentă, ceea ce ar însemna că am putea să avem o situație cât de cât calmă pentru alegeri, dar mai ales să avem un Crăciun cât de cât normal”, afirma edilul șef.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: