21 ianuarie 2021

Șandru, despre Simonis: E doar populism deșănțat, pensia specială nu dispare dacă își dă demisia

Mișcare de imagine și nimic mai mult. Este ceea ce spune șeful TNL Timiș, Cosmin Șandru, despre anunțul deputatului PSD Alfred Simonis, care vrea să-și dea demisia din parlament, ca să nu ia pensie specială.

„Marea vâlvă a momentului este mișcarea profund populistă a demisiilor din Parlament inițiată de PSD si dezbătută pe rețelele de socializare de Alfred Simonis, deputat de Timiș, creându-ne un deja-vu al situației din 2016, când mentorul său, Liviu Dragnea, și-a dat demisia din Parlament, pentru a nu beneficia de pensia specială, obținând apoi un nou mandat. Domnul Simonis se inspiră, indubitabil, din politicianismul deșănțat al pușcăriașului Dragnea, iar eu aș vrea să îl întreb cum a votat, în calitate de lider al deputaților PSD, proiectul de lege privind impozitarea pensiilor speciale cu 90% din iunie 2020?”, a notat, pe Facebook, liberalul Cosmin Șandru.

Potrivit acestuia, dacă PSD-iștii vor, într-adevăr, să elimine pensiile speciale, există variante. Nu de alta, susține Șandru, dar simpla demisie din parlament nu înseamnă nici pe departe că pensia specială se evaporă. „Puneți în procedură de urgență proiectul PNL care prevede acest lucru, pentru că ce ați făcut astăzi nu conduce la pierderea pensiei speciale. De ce? Legea 357/2015 votată chiar de PSD vă lămurește, fiind foarte clar specificat în cuprinsul ei că neterminarea mandatului nu conduce la pierderea pensiei speciale.

Să vă mai «amintesc» că dl Marcel Ciolacu apare pe lista inițiatorilor proiectului de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor? Un alt articol care trădează actul de populism ieftin este articolul 49 din Legea 96/2006 care spune următoarele: «pentru mandate incomplete, indemnizația pentru limita de vârsta se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de un mandat parlamentar»”, scrie liberalul. Șandru este locul al treilea pe lista PNL Timiș la Camera Deputaților.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: