Salvatori la școală. Ziua Serviciilor de Urgență, la Gimnazială 7 / FOTO

Ziua Serviciilor de Urgență

Ce înseamnă să fii salvator? Cum funcționează o mașină de pompieri? Ce trebuie să știu ca să pot face o manevră de resuscitare? Sunt doar câteva întrebări la care au vrut să afle răspunsuri copiii de clasa a treia de la Școala Gimnazială 7 Sfânta Maria.

Pentru prima dată în Timișoara, Ziua Serviciilor de Urgență s-a desfășurat cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean „General Moise Groza” Timiș,
 al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat, al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și al Serviciului de Ambulanță Județean Timiș. Totul a fost organizat de Proiectul Comunitar Ready Steady Go, din Sibiu.

Peste 200 de elevi ai claselor a treia de la Școala Gimnazială 7 Sfânta Maria au aflat direct de la sursă ce înseamnă să fii 
salvator, dar și care sunt diferitele situații în care specialiștii intervin și de deosebitul curaj al reprezentanților în momentele limită. Copiii au asistat la manevre de resuscitare și au putut vedea de aproape echipamentele folosite de salvatori. „Elevii au fost încântați să testeze chiar ei variate echipamente specifice din dotarea serviciilor de urgență: căști de protecție în caz de incediu, aparatul de respirat autonom, bastonul retractabil, manechinul de simulare al manevrelor de resuscitare și multe altele. Întrebarea zilei a fost «Ce anume fac reprezentanții serviciilor de urgență în momentul în care răspund unei solicitări specifice ariei de activitate?»”, transmit cei de la Ready Steady Go.

About Post Author