Salt în libertate. Prin dans și teatru, despre Revoluția din ’89, în Cazarma U

Cazarma U

„Patrimoniul sub reflectoare – un salt în libertate” aduce în prim-plan, prin dans și teatru, povești ale Timișoarei și ale Căii Girocului. Spectacolul este inspirat din istoriile tinerilor care au făcut Revoluția din ’89.

Publicul este invitat să facă un salt înapoi în timp, pentru a (re)descoperi oamenii care au avut curajul, în decembrie 1989, să iasă în stradă, pentru a-și cere dreptul la libertate. Poveștile lor sunt spuse utilizând tehnologii digitale inovatoare, precum proiecții 3D de tehnologie mixtă și elemente de realitate augmentată, realizate de studenți și profesori ai Universității Politehnica Timișoara.

Evenimentul este realizat de Universitatea Politehnica, în parteneriat cu Magnum Dance Sport Team, Fundația Triade, împreună cu Muzeul Național al Banatului și va avea loc duminică, 22 iulie, la Cazarma U, de la ora 22. Interpretarea artistică se bazează pe muzica compusă de Dan Simion, coregrafia și regia este semnată de Diana și Raul Avram, dramaturgia, de Mariana Boșneac, iar versurile, de Robert Șerban.

Spectacolul este parte a Spotlight Heritage Timișoara, parte a programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

About Post Author