Sala Polivalentă de la Baza 2: 14 ani de șantier, niciun termen până la care va fi gata

Ar fi trebuit să fie gata în doi ani, dar au trecut de atunci aproape 14, iar luminița de la capătul tunelului e încă foarte departe. Sala Polivalentă de la Baza 2 a Politehnicii nu mai are demult constructor, dar lucrările ar putea fi reluate în acest an. Mai trebuie o hotărâre de guvern și o licitație.

În septembrie 2010, Universitatea Politehnica a semnat contractul pentru construirea unei săli polivalente lângă Baza 2, cu asocierea Marrati Construcţii SRL – Euroconstruct SRL, care se angaja să termine totul în doi ani. În martie 2013, Primăria Timișoara și UPT s-au asociat în vederea finalizării investiției, oprite la acel moment din lipsă de fonduri. Nicolae Robu a fost „artizanul” acestei asocieri, pentru că tocmai devenise primar, funcție pentru care renunțase la cea de rector al Politehnicii.

Lucrurile n-au mers însă spre bine, pentru că, la un moment dat, constructorul nu voia să părăsească șantierul, deși era în insolvență. Între cele două părți au fost mai multe procese, timp în care nu s-a avansat deloc la sală.

În 2018, guvernul a emis o hotărâre prin care aproba noii indicatori tehnico-economici ai sălii. Mai erau de executat lucrări 21 de milioane de lei, în termen de 31 de luni. În ianuarie 2019, UPT a semnat contractul cu noul constructor, V&G Herneacova, o firmă cu șase angajați, înființată în 2017. Mai era de lucru cam 25% din ce era prevăzut.

Între timp, V&G Herneacova a intrat și ea în insolvență, contractul a fost reziliat, iar sala polivalentă tot nu e gata.

Urmează o hotărâre de guvern

La 14 ani de când au început lucrările, Politehnica a actualizat din nou indicatorii tehnico-economici ai investiției, care vor fi trimiși la Ministerul Educației, spre aprobare.

„În prima jumătate a acestui an urmează să fie organizate licitațiile pentru lucrările care au mai rămas de executat: finisaje și amenajări interioare (parțial), finalizarea instalațiilor interioare și exterioare (parțial), amenajările exterioare care cuprind zonele verzi, spațiile de parcare și edilitarele aferente”, transmit comunicatorii UPT.

Teoretic, parteneriatul cu Primăria Timișoara ar trebui să fie încă în vigoare. În bugetul de anul trecut nu a fost însă prevăzut niciun

About Post Author