Sala Polivalentă are contract pentru SF. Licitația a fost lansată de CNI în aprilie 2020

Sala Polivalentă

La aproape doi ani de la lansarea licitației, după procese și contestații, Compania Națională de Investiții a atribuit, în sfârșit, contractul pentru studiul de fezabilitate de la viitoarea sală polivalentă de 16.000 locuri. El a revenit unei asocieri de firme din București și Cluj, plus un birou de arhitectură din Nürnberg.

„Am fost contactat de către conducerea CNI București – Compania Națională de Investiții – care mi-a adus la cunoștință faptul că a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a proiectului de anvergură Sala Polivalentă Timișoara (…) Termenul de executare al acestui studiu va fi de 3 luni, exceptând timpii pentru obținerea avizelor. Fac un apel (mă voi ocupa și personal) la toate instituțiile avizatoare să rezolve cu celeritate, cu respectarea legii, a solicitărilor din partea executantului. Este foarte important să nu fie puse piedici în vederea obținerii acestor avize, proiectul fiind unul foarte însemnat pentru Timișoara”, anunță viceprimarul Cosmin Tabără (PNL). El îi mulțumește pentru implicare și fostului „vice” liberal Dan Diaconu.

Contractul pentru „studiu prefezabilitate, studiu de fezabilitate și alte studii tehnice specifice aferente obiectivului de investiții «Construire Sala Polivalentă 16.000 locuri, Aleea FC Ripensia nr. 37 – 35” a revenit asocierii Tecon SRL – vision4venue – Instal Data Proiect – Evam Constal. Prețul este la aproximativ 30% față de cel maxim oferit de CNI: 259.291 lei, față de 940.800 lei, ambele sume fără TVA.

Contestații și procese

Licitația pentru acest contract a fost lansată de CNI în… aprilie 2020! Au fost depuse 12 oferte: Condesign SRL – Plan 31 RO – HIT& Cold Instal SRL, PGA Markers – Alex-Dia Construct SRL, Aduro Impex, Hentza Business, Rheinbrucke – Stareto SRL, Getrix – PAD Industrie – SC Pro Concept – Eastern Design Structuri – Artoprod SRL, Dico și Tiganas, Novart Engineering – Tehno Consulting Solution – Trustul de Clădiri Metropolitane – Global Proiect, Popp & Asociații – SC MC General Construct Engineeting – Construcții Erbașu – Graphic Studio, SC Lucian Simon Arhitectura SRL – Intergroup Engineering Sigm – Home Project – Arbeit Arhitect Project – Allied Engineering Grup și SC Tecon – vision4 – Instal Data Project – Evam Constal.

Asocierea declarată acum câștigătoare a contestat procedura în decembrie 2020, CNSC respingând acțiunea. A urmat o nouă contestație de la Tecon SRL, în mai 2021,admisă de CNSC. La acea vreme, CNI alesese un câștigător al licitației, asocierea condusă de SC Lucian Simon Arhitectura SRL. Acesta a depus, la rândul ei, contestație în septembrie 2021, dar n-a avut câștig de cauză la CNSC. A urmat o acțiune în instanță, respinsă în noiembrie 2021, de Curtea de Apel București. Sentința era definitivă.

Sala Polivalentă va fi construită de Compania Națională de Investiții, cu fonduri guvernamentale de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. La finalizarea lucrărilor, ea va fi predată către Primăria Municipiului Timișoara.

About Post Author