25 septembrie 2020

Sala Olimpia va avea din nou autorizație de securitate la incendiu. După cinci ani

Sala Olimpia

Sala Olimpia, singura din Timișoara în care se pot ține, de bine, de rău, atât competiții sportive, cât și concerte sau evenimente de divertisment va intra în legalitate cu actele. Sala nu are, de cinci ani, autorizație de securitate la incendiu. Acum se fac actele.

După cinci ani, vechea sală Olimpia va avea, din nou, autorizație de securitate la incendiu. Primăria Timișoara caută firmă care să se ocupe de întreaga documentație. Anunțul de licitație a fost publicat în sistemul de achiziții publice, iar ofertele sunt așteptate până în 26 februarie.

Contractul este pentru „servicii de intocmire a documentației pentru avizare și autorizare siguranță la incendii la Sala Polivalentă «Constantin Jude»”. Firma care îl va câștiga se va ocupa de consultanța privind modificările la construcții și instalații necesare obținerii avizelor, avizului și autorizatiei de securitate la incendiu (DALI), întocmirea proiectului tehnic pentru lucrările de conformare și a documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de construire, a documentatiilor pentru pentru avize (inclusiv a avizului ISU) și acorduri solicitate prin certificatul de urbanism, asigurarea verificării proiectelor prin specialişti verificatori de proiecte atestaţi, depunerea documentațiilor pentru obținerea de avize/acorduri /autorizație de construire. Suma maximă oferită de municipalitate este de aproape 91.500 de lei, cu TVA.

Fără autorizație de la Eurobasket încoace

Sala Olimpia / Sala Polivalentă „Constantin Jude” este în administrarea Primăriei Timișoara. Construită acum jumătate de secol, ea are o mulțime de limitări tehnice. Imobilul nu mai are autorizație de securitate la incendiu din 2015. În acel an, înainte de meciurile de la Eurobasket, au fost făcute unele lucrări pe partea opusă tribunei mari. Potrivit legislației actualizate, este nevoie de reautorizarea întregii clădiri. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum. Spectatorii sunt întâmpinați la toate căile de acces cu afișe prin care sunt avertizați că nu există autorizația de securitate la incendiu.

Vechea Polivalentă este singura sală funcțională de acest gen din Timișoara. La Baza 2 a Politehnicii se construiește de aproape un deceniu o nouă sală, dar aceasta nu e gata încă. Au fost nenumărate probleme, atât cu firmele contractate, cât și cu modificările impuse de aceeași legislație privind securitatea la incendiu. În 2018, durata de realizare a investiției „rest de executat” era de 31 luni. Între timp, în 2019 s-a mai lucrat un pic, dar nesemnificativ. Mult discutata sală polivalentă de 16.000 de locuri, promisă de Compania Națională de Investiții, are, până acum, stabilit doar locul unde va fi construită.

La începutul verii ar trebui ca documentația pentru reautorizarea Sălii „Constantin Jude” să fie predată Primăriei Timișoara.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: