Să inaugurăm cu… sport. Descindere PNL și elicopter, la terenul de fotbal de 200.000 euro din Liebling / FOTO

liebling

Cu un elicopter, primarul Timișoarei și senatorul Alina Gorghiu etalându-și talentele fotbalistice și microbiști de toate vârstele. Așa a fost inaugurată, duminică, baza sportivă din Liebling. Renovarea a costat aproape 200.000 de euro, bani de la bugetul local.

A fost evenimentul monden al anului în Liebling. Duminică s-a deschis baza sportivă renovată de primărie. Oficial nu suntem în campanie electorală, dar cele trei luni care au mai rămas până la alegeri trebuie exploatate. Dacă tot e Ioan-Gheorghe Munteanu, de la PNL, la al treilea mandat și îl vrea pe al patrulea, de ce să nu-și prezinte realizările?

Uite așa, duminică, în comuna cu aproape 4.000 de locuitori s-a înregistrat o densitate crescută de politician / alegător. A descins în Liebling o întreagă armată liberală, condusă de șeful filialei, totodată primarul Timișoarei, care a venit alături de soția sa. N-au lipsit senatorul Alina Gorghiu sau deputatul Marilen Pirtea. A asistat la festivitate și președintele CJ Timiș, Călin Dobra (PSD).

Mingea vine cu elicopterul

Și cum poate fi inaugurat mai bine un teren de fotbal decât cu un meci? Așa se face la orice club care se respectă. Pentru meci îți trebuie și minge, iar la Liebling aceasta a venit cu… elicopterul. Aparatul de zbor a aterizat pe gazon, în fața uneia dintre porți, având pe fundal cimitirul din localitate. Până să înceapă meciul, și-a demonstrat talentul la dribling președintele PNL Timiș, fotbalist amator cu state vechi în branșă. Senatorul Alina Gorghiu, echipată corespunzător, cu pantofi sport, a exersat loviturile de la 11 metri.

Lucrările de reparații la acoperiș și termosistem, tencuiala decorativă, reparațiile la trotuar și împrejmuire, precum și refacerea tribunei cu cele 154 de scaune tricolore au costat puțin peste 513.000 lei. Montarea rulorilor de gazon, pregătirea solului, sistemul de drenaj pentru suprafața de joc, sistemul de irigare și plasele anticârtiță au fost încă 441.000 lei. În total, aproximativ 954.000 lei, cu TVA, adică 197.000 de euro.

Prima inaugurare dintr-un lung șir

Localnicii au stat fie în tribună, fie în picioare, pe lângă gard. Și oricum, în bucuria inaugurării unui astfel de obiectiv, cine a mai stat să numere participanții sau să măsoare respectarea distanței fizice? În stare de alertă „se interzice participarea la evenimente private în spații închise cu mai mult de 20 de persoane, iar în spații deschise, cel mult 50 de persoane”. Drept e că, fiind vorba de o realizare a primăriei, putem vorbi, mai degrabă, despre un eveniment public…

De baza sportivă de aproape 200.000 de euro se va bucura, de acum încolo, echipa Atletico Liebling, care joacă în Liga a V-a. Altfel, evenimentul de la Liebling este, probabil, doar primul dintr-o lungă serie de inaugurări care va dura toată vara. Și va avea culori politice dintre cele mai diverse. Urmează ceaune, mititei, hore și concerte, ca în fiecare campanie.

About Post Author