31 martie 2020

Să fie lumină! A aflat și șeful CJ: E-Distribuție promite investiții de zeci de milioane în Timiș

e-distribuție

În ultima săptămână, alte mii de timișeni au rămas în beznă, după un cod galben de vânt. Președintele CJ Timiș anunță, pe Facebook, investiții în rețeaua electrică, făcute de E-Distribuție. Compania și-a făcut public, la finele anului trecut, planul de reabilitări.

Bate un pic mai tare vântul, mii de timișeni rămân fără curent electric. E deja „regulă”, după orice furtună. S-a întâmplat și în ultima săptămână, când a fost cod galben de vânt și, la un moment dat, peste 20.000 de abonați nu erau alimentați cu energie electrică. Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, anunță acum investiții făcute de E-Distribuție. Fiindcă îi ajung „zilnic la urechi” aceste probleme, el a cerut o întrevedere cu șefii companiei.

„«Nu avem curent!», «Iar am stat în întuneric», «Variațiile de tensiune ne strică aparatura!» – sunt probleme ale locuitorilor din Timiș, care îmi ajung zilnic la urechi. Tocmai de aceea, am cerut o întâlnire cu E-Distribuție Banat. Am discutat cu domnul Alin Crăciunescu, inginer șef, despre modernizarea rețelelor și a echipamentelor de distribuție și mă bucur că au înțeles necesitatea unor investiții majore în zonă. Astfel de lucrări sunt prevăzute în aproape 30 de localități, dar și în Timișoara, oraș aflat mereu «în tensiune» și unde se pregătesc producții de amploare din cadrul programului TM2021. Valoarea totală a investițiilor depășește, în județul Timiș, 50 de milioane de lei!”, a scris Dobra, pe Facebook.

Investiții de aproape 134 milioane de lei în patru județe

De fapt, E-Distribuție a anunțat, la finele anului trecut, că se apucă de lucru. În total, era vorba despre 123,75 milioane de lei, pentru județele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara. În Timiș sunt prevăzute lucrări pentru reabilitarea de reţele electrice aeriene şi subterane, „în cadrul evenimentelor aferente candidaturii oraşului în competiţia Capitală Culturală Europeană 2021”. Vor fi modernizate reţele de joasă tensiune şi branşamente în Ghiroda, Jebel, Moşnita Veche, Utvin, Sânmihaiu Român, Parţa, Bethausen și Beregsău Mic.

Sunt prevăzute și lucrări pentru centralizarea grupurilor de măsură, în vederea montării de contoare inteligente, în Giarmata Vii, Pesac, Bethausen, Beregsău Mic, dar şi în Timişoara, în zonele Lipovei şi Dâmboviţa. Pe segmentul de medie tensiune vor fi modernizate linii electrice aeriene în Buziaş, Biled, Săcălaz, Urseni, Făget, Sâmpetru Mare, Igriş, Masloc, Utvin, Româneşti, Labaşinţ, Periam, Mănăştur, Călacea şi Ghilad. În Timişoara, E-Distribuţie anunță modernizarea linile electrice subterane de medie tensiune din zonele Musicescu, Cetate, Câmpului, Aleea Ghirodei, Calea Urseni.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: