S-a stabilit cum începe școala în Timiș. Timișoara și comunele periurbane, zona roșie / LISTA PE ȘCOLI

școala

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Mircea Băcală, a aprobat, sâmbătă, felul în care va începe de luni școala în Timiș. Se ține cont exclusiv de rata de infectare, așa că 22 de UAT-uri încep în scenariul roșu.

Timișoara, orașul Recaș și alte 20 comune, printre care toate periurbanele, încep școala de luni, 8 februarie, doar cu preșcolarii și elevii de clasele I-IV în bănci. Toate acestea sunt în scenariul roșu, care nu permite prezența fizică la clasă a altor copii. Alte 36 de localități vor începe după scenariul galben și 41 în scenariul verde.

„Scenariile au fost aprobate având în vedere rata incidenței cumulative a Covid-19 la 1.000 locuitori pe localități (UAT), pe ultimele 14 zile, și propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ din fiecare localitate, propuneri avizate de către Direcția de Sănătate Publică și de către Inspectoratul Școlar Județean”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții Prefecturii Timiș.

Există și niște excepții. Două unități de învățământ în care au fost confirmate cu Covid cadre didactice și personal rămân în scenariul online. Este vorba despre Grădința Pesac și Grădinița PP 30 din Timișoara. De asemenea, și la Școala Gimnazială Parța, cursurile vor rămâne tot online.

Care sunt regulile

Scenariul 1 – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1 / 1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari

Scenariul 2 – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1 / 1.000, dar mai mică sau egală cu 3 / 1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal

Scenariul 3 – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3 / 1.000 – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.

Cum vor începe orele copiii din Timiș, în fiecare unitate de învățământ, puteți vedea aici.