S-a deschis traficul prin centru. Robu exultă: Bucurați-vă, stimați timișoreni! / FOTO + VIDEO

robu

Se poate circula din nou fără restricții prin centrul Timișoarei. Asta, după ce, de vineri, PMT a închis cinci străzi și Podul Mihai Viteazu. Primarul Nicolae Robu a făcut anunțul, în stilu-i caracteristic, pe Facebook.

PMT a decis, săptămâna trecută, să închidă, în intervalul vineri, 18 octombrie, ora 10 – luni, 21 octombrie, ora 7, cinci străzi și un pod din zona centrală. „Având în vedere complexitatea lucrărilor din zona centrală și necesitatea terminării acestora în timp cât mai scurt se impune închiderea circulației în zonă”, au transmis reprezentanții municipalității.

Au fost închise, spre exasperarea șoferilor și a pietonilor, care au făcut adevărate slalomuri ca să traverseze, bd. Regele Ferdinand, de la Piața Regina Maria până la Podul Mihai Viteazul, Podul Mihai Viteazul, str. 20 Decembrie, până la intersecția cu Piața Iancu Huniade, bd. 16 Decembrie 1989, pe tronsonul cuprins între bd. Regele Ferdinand și Splaiul Tudor Vladimirescu, bd. C.D. Loga, pe tronsonul cuprins între str. Patriarh Miron Cristea și bd. Regele Ferdinand, și splaiul N. Titulescu, pe tronsonul cuprins între str. Jiul și bd. 16 Decembrie 1989.

Gata chinul, zice Robu

Duminică dimineață, primarul Nicolae Robu a anunțat că s-a deschis traficul. A făcut-o printr-o postare pe Facebook, în care spune că rar se poate vedea în România o astfel de mobilizare de forțe. Vă reamintim, este vorba despre reasfaltarea unor străzi și schimbarea unor borduri. „Gata chinul! Am avut câteva zile în care ne-a fost greu, dar haideți să numărăm zilele în care de-acum încolo vom beneficia de ceea ce am realizat! S-a lucrat din nou, pe acest nou șantier din centrul orașului, mapat pe un grup de străzi pe care trec zilnic zeci și zeci de mii de mașini, cu o mobilizare de forțe -oameni și utilaje- cum mai rar se poate vedea în România și s-a reușit finalizarea lucrărilor la carosabil în această dimineață. Drept urmare, tocmai am dat drumul la circulație. Bucurați-vă, stimați timișoreni”, a notat edilul.

Postarea se încheie cu mulțumiri pentru toți cei „cu merite în aceste realizări”. Este vorba, în ordine, de timișoreni, colegii din primăriei, „în frunte cu directorul general al direcției de specialitate, Culiță Chiș și societății Primăriei, SDM, de la simplii muncitori -demni de tot respectul- până la directorul general, Valentin Martinov”. Și, pentru că tot e campanie electorală – drept este că pentru prezidențiale, dar cea pentru locale se vede deja – edilul își termină postarea cu un apăsat „Împreună cu dv., stimați timișoreni, facem Timișoara mai tare ca oricând”.

Noutatea este că prin Catedralei au fost amenajate trei benzi pe sensul dinspre primărie: două pentru stânga, spre Piața Maria, și una înainte, spre spitalul de copii. Acum, potrivit declarațiilor anterioare ale edilului, ar trebui să înceapă lucrările de reparații la trotuare.

About Post Author