S-a dat cu 850 de tone de antiderapant pe șoselele din vest

antiderapant

Peste 850 de tone de material antiderapant au fost împrăștiate, noaptea trecută, pe drumurile naționale și autostrăzile din vestul României. Societățile cu care DRDP au contracte pentru deszăpezire au trimis în teren 138 de autoutilaje.

Carosabilul este umed pe toată rețeaua de drumuri din raza de activitate a DRDP Timișoara. Pe alocuri este zăpadă îmbibată cu material antiderapant: DN 7A Obârșia Lotrului (VL) – Petroșani (HD), DN 66A Livezeni – Campu lui Neag (HD), DN 57B Oravița – Anina – Borlovenii Noi (CS), DN 58 km Carașova – Anina (CS), DN 57 Moldova Nouă (CS), DN 57A Pojejena – Socol (CS), DN 57C – PCTF Naidăș (CS), DN 57 km Oravița.

În județul Arad s-a acționat cu 15 utilaje, în Caraș-Severin cu 47 de utilaje, 13 autoutilaje au fost la intervenții în județul Hunedoara, 35 în județul Timiș și 28 pe autostrada A1.

S-a intervenit, în Timiș, cu 240 de tone de material antiderapant pe DN 6, VO Timișoara, DN 69, DN 59, DN 58B, DN 68A, DN 59A, DN 59B, DN 57, DN 59D, DN 59C, DN 59E, DN 59F.

Recomandări pentru șoferi

Pentru că în orele următoare va continua să ningă, șoferii sunt rugați să fie prudenți și să țină cont de câteva recomandări:

  • Pentru a circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, autoturismul trebuie să aibă montate anvelopele de iarnă
  • Anterior deplasării, asigurați-vă că instalațiile de iluminare, semnalizare, climatizare și dezaburire sunt în stare bună de funcționare
  • Îndepărtați în întregime zăpada sau orice altă depunere de pe autoturism, deoarece în timpul deplasării, zăpada sau gheața lăsate necurățate pe plafon pot aluneca și potebloca vizibilitatea dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic.
  • În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie să folosiți frâna de motor.
  • Păstrați, în mers, o distanţă suficientă față de vehiculele din fața dumneavoastră pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare, astfel este necesar să vă păstraţi calmul și să nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

About Post Author