Rudolf Herbert, directorul artistic al Teatrului German, s-a stins din viață

rudolf herbert

xr:d:DAFzARiFsoo:8,j:6788474331281144934,t:24040407

Rudolf Herbert, directorul artistic al Teatrului German de Stat Timișoara, s-a stins în dimineața zilei de joi, 4 aprilie, după o lungă suferință. Avea peste trei decenii experiență în teatru și jurnalism, dobândită în România, Germania, Franța și Belgia.

Rudolf Herbert s-a născut în 1953, în Brașov, iar teatrul a fost prima s-a dragoste, debutând ca actor în 1981 la secția germană a Teatrului de Stat din Sibiu (azi Teatrul Național „Radu Stanca”). Din 1984, vreme de mai mult de trei decenii, a lucrat ca redactor cultural la mai multe publicații importante. A colaborat cu cotidianul de limbă germană din București „Neuer Weg” (azi ADZ), cu postul de radio Deutsche Welle și cu filialele din Lyon și Bruxelles ale Euronews.

Din 2017 a început colaborarea cu Teatrul German de Stat Timișoara, ca dramaturg de producție. În 2021 era director artistic, fiind implicat activ în configurarea programului Festivalului European de Teatru „Eurothalia” și în alegerea titlurilor care și-au aflat loc pe afișul teatrului.

Dedicarea sa pentru teatru a fost nemărginită, alcătuind – împreună cu un inteligent simț al umorului – o personalitate plină de spirit, poftă de viață și încredere. Colectivul Teatrului German de Stat Timișoara deplânge profund această grea pierdere și transmite întreaga sa compasiune familiei și prietenilor îndurerați.

About Post Author