Romanian Music Export, online: cum ne facem bine, noi și industria muzicală

romanian music export

Când poate reporni industria muzicală? Suntem în siguranță dacă redeschidem evenimentele cu audiență mare? Cum sprijină autoritățile redeschiderea vieții culturale și a spectacolelor? Răspunsurile vin duminică, la Romanian Music Export, ediția online.

Romanian Music Export (RME) este primul program românesc din zona antreprenorială care își asumă misiunea de promovare și de export muzical pentru artiștii români la nivel european. Fiindcă ultimul an a încercat mult industria muzicală și evenimentele culturale, în general, în 31 ianuarie, sunteți așteptați să vedeți dacă și cum au fost găsite soluții de adaptare la noul context.

Se întâmplă duminică, 31 ianuarie, de la ora 13, la Romanian Music Export Online. Evenimentul e construit din paneluri de discuție live și înregistrate cu speakeri români și străini relevanți pentru industrie și showcase-uri de trupe românești. Totul va fi transmis pe site-ul https://musicexport.ro/, dar și pe canalele de Facebook și de Youtube, vizionarea fiind gratuită pentru public.

Teme și speakeri

Vor vorbi despre ce li s-a întâmplat în ultimul an reprezentanți ai marilor festivaluri din Europa: Summerbreeze Open Air (Germania), Wide Days (Scoția), Nova Rock (Austria), dar și ai celor locale (ARTmania, Untold, Electric Castle, Summer Well, Awake) sau ai cluburilor de evenimente din țară (Quantic, Rockstadt, Form Space, Club Control, Expirat), manageri de teatru și culturali, artiști români și reprezentanți ai companiilor de booking și management.

Iată câteva teme:

  • Health&Safety/Post pandemic events reopening – Când putem spera la o repornire a industriei? Suntem în siguranță dacă redeschidem evenimentele cu audiență mare? Cum sprijină autoritățile redeschiderea vieții culturale și a spectacolelor? Sunt atât de multe necunoscute, însă vom încerca să aflăm răspunsuri la câteva dintre ele.
  • AR+VR+MR=XR/ The Next Festival – Cum vor arăta festivalurile viitorului? Ce tehnologii noi ar trebui să folosească producătorii de evenimente mari pentru a-și păstra publicul actual, dar și pentru a atrage noi oameni, în special tineri?
  • Freelance Musician or Artist? – Cum e mai bine pentru mine, ca muzician: să mă reprezint singur sau să mă înrolez la o agenție?
  • Festival bookers – Cum se stabilește o direcție artistică pentru un festival? Cum aleg managerii de booking trupe mai puțin cunoscute, care ajung astfel să cânte pe scena unui festival mare? Unde găsesc bookerii aceste trupe?
  • Women In Music Business – Equality in the Music Scene – Este industria muzicală un mediu în care femeile se pot bucura de success? Femeile manageri culturali și directori de festival se confruntă cu discriminare?

Pe lângă panelurile de discuții, mai multe trupe românești vor susține concerte. Este vorba despre Lucifer – A Rock Opera, Balkan Taksim, Psihodrom, Blană Bombă, White Walls, Dirty Shirt, Roadkillsoda, Gramofone, JazzyBIT.

Întreg programul și invitații pot fi consultați aici. Romanian Music Export online este un proiect muzical și de antreprenoriat cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.