România ar trebui să ajungă la 20.000 de persoane vaccinate anti-Covid / zi

pfizer

De luni, 4 ianuarie, va începe activitatea de vaccinare în 90% din cele 370 de centre de vaccinare din România. Asta spune coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Campania de vaccinare anti-Covid a început în România în 27 decembrie. În prima etapă sunt vaccinați personalul medical și cei care lucrează în sistemul de protecție socială. Sunt 370 de centre speciale, dar, până acum, doar aproximativ 50 dintre ele au avut activitate.

Lucrurile se vor schimba de luni, 4 ianuarie. Cel puțin potrivit medicului Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare. „Activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste zile, începând cu acele 10 centre medicale de linie 1 (…) De luni, 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare anti-Covid din România”, a declarat Gheorghiță, la Antena 3.

Ce se schimbă în campania de vaccinare de la jumătatea lunii ianuarie

Potrivit acestuia, vor fi create astfel condiții pentru ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să înceapă a doua etapă din strategia de vaccinare. „Vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt, cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie, mare parte din personalul medico-social. Acest lucru ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia de vaccinare, cu persoanele din căminele rezidenţiale, din centre medico-sociale”, mai spune Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid a mai declarat că „in 4-5-6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”. Până sâmbătă, 2 ianuarie, la ora 17, fuseseră vaccinate 13.242 de cadre medicale.

About Post Author