Roisin Murphy și Jessie J, final perfect pentru Timișoara 2023 / FOTO

Timișoara 2023

foto: Asociația Timișoara 2023

Timișoara 2023 s-a încheiat, Timișoara 2023 continuă. A fost o seară care a închis perfect un an pe care orașul și-l va aminti mult timp. Mii de oameni au uitat de frig la concertele susținute de Roisin Murphy și Jessie J, au dansat, au plâns și s-au bucurat.

Seara de sâmbătă a început cu Emaa și a continuat cu Roisin Murphy, ca de obicei excentrică și plină de energie. Au venit s-o asculte fani de toate vârstele, car au cântat alături de ea „Bring It Back”, de pe vremea Moloko, dar și „Something More” sau „Overpowered”, precum și cântece mai noi. N-au lipsit costumele și pălăriile extravagante și nici gesturile provocatoare, care fac parte din „rețeta” oricărui concert Roisin Murphy.

A urmat Jessie J, care a oferit un concert absolut memorabil. A dialogat permanent cu publicul, i-a încurajat pe spectatori să cânte – sau nu – a glumit, s-a autoironizat și a atins corzile sensibile ale multor oameni din public, împărtășind din experiența prsonală, nu întotedauna fericită. În timpul piesei „Flashlight”, artista a îmbrățișat-o pe Lavinia Chițu, cea care a interpretat, alături de Denis Blidariu, limbajul semenlor, pentru ca și aceia cu deficiențe de auz să se poată bucura de concerte. Unul dintre spectatori a avut ocazia să urce pe scenă și să cânte cu Jessie J, iar Bogdan Bledea, de meserie web developer, s-a achitat cu brio de aceasta provocare.

În timpul concertului, forțele de ordine au luat, în premieră, decizia de a limita accesul în Piața Unirii, din motive de siguranță.

A fost, orice s-ar spune, un weekend memorabil, încheiat puternic, exact așa cum ar trebui înțeles tot ce s-a întâmplat, bun sau rău, în 2023: ca un punct de start pentru tot ce va să fie în anii care urmează.

About Post Author