22 octombrie 2020

Robu și Dobra numai se laudă. Niciunul n-a dus toate actele pentru Sala Polivalentă!

Sala Polivalentă

Sunt tari doar în declarații care de care mai belicoase, dar, în realitate, niciunul nu și-a făcut treaba. Primarul Nicolae Robu și președintele CJ, Călin Dobra, doar s-au lăudat cu superpropunerile pentru Sala Polivalentă. O interpelare făcută de deputatul PNL Marilen Pirtea îi lasă pe amândoi în ofsaid.

Unul vrea la Timișoara, altul vrea în Giroc. Primarul Nicolae Robu și președintele CJ, Călin Dobra, se războiesc, de luni buni, de la distanță, pe tema amplasamentului viitoarei săli polivalente. Robu o vrea neapărat în Timișoara și anunța, triumfător, pe Facebook, în septembrie 2018, că ea „se va construi la Timișoara, pe ultima locație propusă de mine, imediat lângă Stadionul «Dan Păltinișanu»! A fost emis, în acest sens, Ordinul Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice”.

Evident că totul a fost doar un foc de paie, pentru că nu există un astfel de ordin de ministru. Nici în cazul terenului de la intrarea în Giroc, propus de Dobra, lucrurile nu stau mai bine. Disputa revine, din când în când, în prim-plan, în funcție de cum își amintesc protagoniștii de subiect. Dar tot fără nimic oficial.

Interpelare despre Sala Polivalentă

La începutul lunii martie, deputatul PNL Marilen Pirtea a făcut o interpelare în parlamentul, întrebând la MDRAP care este stadiul acestui proiect. A durat două luni și jumătate până când a venit și răspunsul, dar… a meritat.

Iată ce scrie, sub semnătură, vicepremierul Daniel Suciu: „Toate amplasamentele propuse de beneficiar au fost introduse pe lista sinteză a subprogramului «Săli de sport» (…) documentația depusă până în prezent de către beneficiar, în vederea predării amplasamentului destinat construirii sălii polivalente și aprobării indicatorilor tehnico-economici, nu este completă pentru niciunul dintre amplasamentele propuse. Drept urmare, Compania Națională de Investiții – CNI SA nu a luat nicio decizie cu privire la amplasamentul obiectivului de investiții”.

Pe scurt: Robu și Dobra se laudă, că nu-i doare gura, însă nu fac nimic concret pentru a pune lucrurile în ordine. Iar Timișoara, într-un an și jumătate Capitală Europeană a Culturii, așteaptă degeaba o astfel de investiție.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: