20 octombrie 2020

Robu redesenează Complexul. Nu-i mai lasă cu mașinile, dar le promite studenților spații pentru momente de tandrețe

Primarul Nicolae Robu cpromite parcare multietajată lângă Sala Olimpia, dar nu știe dacă terenul este al municipalității, și transformarea Complexului Studențesc în zonă exclusiv pietonală. Aici vor fi montate hamace și foișoare, numai bune pentru… momente de tandrețe!

La 7 ani de când a devenit primarul Timișoarei, Nicolae Robu a constatat că este debandadă în zona Complexului Studențesc. În consecință, spune el, și-a întrebat studenții dacă sunt de acord să facă ordine, începând cu interzicerea traficului auto. Ce-a urmat explică însuși edilul: „Se poate vedea de către oricine ce haos este în Complexul Studențesc. Din păcate, s-au făcut restituiri de terenuri dintre cămine, s-au dat autorizații de construcție fără noimă, e plin de mașini pe toate străzile adiacente, intră tot felul de «jmecheri» care nu țin de țin cont de nimic, rup stâlpișorii pe care noi i-am pus, intră pe unde îi taie capul și evident că marea majoritate a studenților sunt deranjați. Am lansat un sondaj, în primul rând mi-am întrebat studenții la curs, să văd câți dintre ei au mașini în Complex, câți consideră că ar fi bună transformarea acestei zone în zonă pietonală, liberă de mașini. Majoritatea au răspuns pozitiv și atunci am lansat și sondajul pe Facebook, la care au răspuns câteva mii de studenți, presupun eu”.

Planul este măreț și include construirea unei parcări pentru ca tinerii să-și poată lăsa mașinile acolo. Ar fi prima ridicată în oraș pe bani de la bugetul local, însă șansele ca de la vorbă să se treacă și la faptă nu sunt de 100%. „Ideea ar fi să construim o parcare lângă sala Olimpia, o parcare multinivel, și o vom construi (…) Trebuie să dăm drumul la realizarea parcării, sper că terenul este liber de sarcini. Săptămâna viitoare vă anunț dacă ideea de proiect se transpune într-un proiect. Trebuie să lămurim ce înseamnă liber de sarcini, noi avem tot felul de norme (…) Mesajul studenților este foarte clar: dacă 84% din 7.800 sunt de acord, eu voi lua în considerare părerea lor”, explică Robu.

Parcarea ar trebui construită lângă benzinăria Lukoil și, după ce ea va fi gata, în Complex se vor petrece schimbări majore. „Vom interzice accesul mașinilor în zona complexului, cu excepția FC Ripensia, care rămâne una dintre cele mai importante artere de legătură sud-nord. Ar fi interzis accesul mașinilor între strada Cluj și strada FC Ripensia, între FC Ripensia și strada Daliei. Nu vă pot spune toate străduțele perpendiculare pe direcția nord-sud (…) deocamdată este o idee”, a mai spus primarul.

Deși probabil supărați, în prima fază, că nu-și vor mai putea tura bolizii sub geamul fetelor, tinerii studioși ai Timișoarei vor avea toate motivele să se bucure că zona va deveni doar pentru pietoni. „Între cămine o să facem spații verzi, o să facem amenajări frumoase, studenții se vor putea plimba liniștiți pe toate aleile. Le vom pune foișoare, hamace, cum le-am pus deja în spațiile pe care le avem. Ei au nevoie de un spațiu de respirare, un spațiu de odihnă, un spațiu unde să relaționeze, inclusiv să aibă momente de tandrețe, că să nu uităm ce înseamnă să fii student. Cinci ani am avut și eu această bucurie”, i-a asigurat Nicolae Robu. Până una-alta, de la începutul anului, Poliția Locală a dat aproape 1.000 de amenzi în Campus, cele mai multe dintre ele pentru scandal și consum de alcool în locuri publice. (sursa foto: www.ratt.ro/forum)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: