Robu e susținut de PNL pentru toate funcțiile. Doi vicepreședinți naționali explică de ce

Robu

Conducerea națională a PNL nu a luat în discuție situația primarului Nicolae Robu, după trimiterea sa în judecată. Acesta e susținut pentru toate funcțiile și „este și va fi primarul PNL al Timișoarei”. Robu a explicat pe scurt și ce înseamnă criteriile de integritate.

Nicio reacție de la nivelul conducerii PNL în ceea ce privește situația lui Nicolae Robu. Vă reamintim, primarul Timișoarei a fost trimis în judecată de DNA, în penultima zi a anului 2019. Dosarul se referă la vânzarea, pe Legea 112, a peste 200 de imobile din Timișoara. Semnătura edilului liberal se află pe două dintre acestea.

Deputatul Ben-Oni Ardelean, unul dintre vicepreședinții naționali ai partidului, spune că nici măcar nu a fost adusă în discuție această situație. „Nu s-a discutat despre candidatura lui Nicolae Robu la nivel național. În acest moment am declanșat la nivel de reședință de județ și pentru marile orașe acele sondaje. De departe, domnul Robu stă extrem de bine în toate sondajele (…) domnia sa este susținut de PNL în acest moment pentru toate funcțiile pe care se află, deci nu există niciun fel de problemă”, a declarat, vineri, la Timișoara, Ardelean.

Robu: Nu mai am nimic de spus, nu sunt papagal să tot repet

Întrebat despre criteriile de integritate ale PNL, potrivit cărora nu ar putea candida cei împotrivă cărora a început urmărirea penală pentru fapte de corupţie, Nicolae Robu a răspuns scurt și puțin iritat. „Acele criterii de integritate trebuie și înțelese. Cine vrea le înțelege, cine nu vrea nu le înțelege. Eu nu vreau să fac acest joc. Este un proces în instanță și să lăsăm instanța să-și vadă de treabă, cu încredere într-o justiție corectă. Ce-a fost de discutat pe acest subiect am discutat, nu am ce să mai spun. Iar să repet, eu nu accept. Nu sunt papagal să tot repet aceleași lucruri (…) Acele criterii nu sunt lege, ci au un spirit al lor, se referă la moralitate. Nimeni nu m-a acuzat pe mine de ceva imoral în tot ce s-a întâmplat”, a spus edilul șef.

La începutul săptămânii, Robu a spus clar că nu mai comentează pe tema DNA. „Lăsăm justiția să-și vadă de treabă. Acest subiect nu vreau să-l mai discut, ar însemna și lipsă de respect față de justiție”, a reiterat el vineri.

Bușoi: Este și va fi primarul Timișoarei

Altfel, optimismul la nivelul PNL este extrem de mare. „Cred că Nicolae Robu are prima șansă de a câștiga primăria, indiferent de ce candidat va veni din altă parte. Cred că este un lucru bun pentru noi și nu cred că are cineva vreun dubiu că domnia sa nu va câștiga alegerile din vară”, a spus Ben-Oni Ardelean. „Nicolae Robu este și va primarul PNL al Timișoarei”, a conchis europarlamentarul Cristian Bușoi. Candidații liberali pentru primăriile din orașele reședință de județ ar putea fi anunțați în luna martie.

About Post Author