5 iulie 2020

Robu, despre testul de trotuar de la Dicasterial: Eu zic că e foarte frumos. Punct

Trotuarul de lângă Palatul Dicasterial arată foarte bine și va fi apreciat de „timișorenii cei mulți”. Este părerea primarului Nicolae Robu, care spune că nu se va împiedica de cei care acționează doar în funcție de „servilismul politic”. Direcția de Cultură încă așteaptă niște documente.

Testul de model de trotuar de lângă Palatul Dicasterial a stârnit o mulțime de reacții pe rețelele de socializare. Unora le place, dar sunt mulți cei care n-au fost prea încântați. Oamenii reclamă „nepotriveala” între pavaj și zona în care este acesta montat. Lucrarea executată de SDM nu are nici aviz definitiv de la Direcția Județeană de Cultură, care a emis doar un aviz de principiu. Eliberarea avizului definitiv depinde de unele detalii tehnice, printre care modelul care va fi desenat pe trotuar și culorile care vor fi folosite.

Timișorenii vor aprecia

Primarul Nicolae Robu spune că nu prea are ce să discute din punct de vedere al… esteticii trotuarului. „Totul se întâmplă datorită adversității politice. Sunt indivizi, în diverse poziții, unii puși chiar de mine la început. Servilismul politic la unii se manifestă din plin și s-au comportat pe parcurs conform ordinelor politice primite. Cu nerușinare au încercat să boicoteze tot ce am făcut în oraș (…) Credeți că eu stau să mă iau după fiecare dacă sunt frumoase sau nu sunt frumoase trotuarele? Vor aprecia timișorenii. Nu-s frumoase aceste trotuare pe lângă Continental? Totul este cu piatră, special fabricată, nu știu eu să vă spun rețeta, dar cu o rugozitate foarte bună, și groasă, rezistentă. Pista de bicicleta este delimitată nu cu vopsea, este piatră de anumită culoare (…) Avem alb și trei nuanțe de gri (…) În fine, nu-i luăm în seamă, dar trebuie să comentăm, că uite eu zic că este foarte frumos acest trotuar. Punct”, a declarat, marți, edilul șef.

Așa cum unde au fost fântâni cu lumini colorate, și-au permis să spună că e kitsch, vor spune unii și că asta este kitsch. Nu e nicio problemă, să fie fericiți! Asta îi face pe ei fericiți, să epateze, crezând că cineva chiar îi consideră importanți și mai ales culți. În spate nu e decât un semidoctism sau poate sfertodoctism. Acești indivizi ar fi spus că celebrele fântâni din Barcelona sunt kitsch. Nu știu de ce nu consideră că sunt kitsch toate florile, multicolore. Că doar acolo găsim și verde la frunze, și roșu, și galben, și albastru la petale, la diverse părți din floare. Păi nu sunt kitschoase? Toată natura este policromă, o fi kitschoasă! Și Creatorul a fost promotor al kitschului, se pare, după mintea unora.
Nicolae Robu, despre kitsch

Modele diferite, în funcție de lățime

Nu va fi un singur model de trotuar, spune Robu. „Nu va acelșai model peste tot, pentru că și lățimea trotuarului este diferită. Unde avem piste de biciclete și o lățime de 2 metrivom merge pe modelul de la Hotel Continental. Unde avem trotuar mai îngust, modelul se modifică. Eu am cerut ca, dincolo de ce vedem pe hârtie sau pe ecranul calculatorului, să se amenajeze, cu puțină manoperă, câteva tronsoane. Se fac modele pe tronsoane așa, de câte zece metri. Vedem la fața locului și decidem. Mă consult cu mai mulți colegi, care alături de mine poartă răspunderea. Sigur, eu răspund până la urmă. Eu mă mândresc cu ce am decis până la ora actuală”, a mai declarat primarul Timișoarei.

Trotuarele din zona Inelului I vor fi pavate integral, renunțându-se la asfalt. SDM a achiziționat, în acest scop, plăci de pavaj în valoare de aproximativ 700.000 de euro.

1 thought on “Robu, despre testul de trotuar de la Dicasterial: Eu zic că e foarte frumos. Punct

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: