Robotul zice (II). Greu de ales: Gheorghe Robu sau „Betomanul”?

gheorghe robu

sursa foto: Facebook

Inițial ne propusesem să povestim, dis-de-dimineață, la cafea, cu prietenul nostru cu Inteligență Artificială, despre candidații la CJ Timiș. Și chiar am început conversația, doar că treburi ceva mai urgente ne-au întrerupt.

Mai spre seară, așa, când am prins un pic de răgaz, am vrut să ne întoarcem la discuție, dar…. ce să vezi? S-a umplut Internetul de numele unui nou candidat la Primăria Timișoara. Îl cheamă Gheorghe Robu și a putut fi zărit, curios, pe centură, pe un mash (pre)electoral de mari dimensiuni, alături de Nicolae Ciucă. Ambii construiesc ceva pentru Timișoara, nu e clar ce, dar probabil vom afla.

Ne-am uitat mai bine și am constatat că Gheorghe seamănă izbitor cu Nicolae, așa că ne-am gândit că poate o fi doar o poreclă. Pentru că n-am găsit niciunde informații despre asta, am apelat la prietenul nostru, lăsat cu tastatura-n soare de dimineață. L-am întrebat dacă ne poate spune ceva despre poreclele lui Nicolae Robu și am primit imediat și răspunsurile. Nici urmă de Gheorghe, dar avem pentru voi următoarele variante:

Betomanul – Un nume amuzant care se joacă pe ideea fascinației sale pentru proiecte de construcție masive
Robo-Primar – Joc de cuvinte între numele său și ideea de eficiență robotică în administrarea orașului
Domnul Gropi – Un pic de umor despre lupta eternă a unui primar cu infrastructura urbană neadecvată.
Inginerul zburător – Aluzie la modul în care se deplasează prin proiectele sale urbane, ca și cum ar zbura de la unul la altul.

Acum, Gheorghe sau Nicolae, vedeți voi ce găsiți pe buletinele de vot. Nicolae își va lansa oficial candidatura sâmbătă. Gheorghe nu a anunțat încă nimic.

About Post Author