#rezist: ce-a rămas din poveste după patru ani. Documentar TVR Timișoara, într-o proiecție specială

#rezist

Care este povestea #rezist și ce a mai rămas din ea? Inițiativa Timișoara vă așteaptă miercuri, 10 august, la premiera unui documentar despre cea mai importantă mișcare civică din ultimii 20 de ani.

Documentarul „O altă paradigmă – #rezist”, realizat de Cosmin Jitariuc, o producție TVR Timișoara 2022, va fi lansat miercuri, 10 august, de la ora 20, la Cinema Victoria, în Piața Bălcescu. Intrarea este liberă.

„De ce în 10 august? Pentru a marca patru ani de la reprimarea protestelor civile de la București, patru ani fără sancțiuni pentru cei care au ordonat represiunea. Filmul redă opinii despre mișcarea #rezist, reconstituie atmosfera străzii și propune o analiză a dezinformării care a deformat percepția celei mai importante mișcări civice din ultimii 20 de ani. Cum a început totul, a fost o mișcare organizată sau spontană, cine a finanțat protestele, sunt doar câteva întrebări la care intervievații încearcă să răspundă, însoțiți de imaginile care au inflamat o țară întreagă”, transmit organizatorii.

Vor vorbi, înainte de proiecția filmului, realizatorul acestuia, Cosmin Jitariuc, Daniel Vighi, Vasile Popovici, Brîndușa Armanca, Laurentiu Ștefanescu și invitatul special Cristi Danileț.

După vizionare, Inițiativa Timișoara invită publicul la o discuție despre Mișcarea #rezist, 10 august și România de azi.

About Post Author