Retrospectiva Suzana Fântânariu rămâne încă la Muzeul Național de Artă

suzana fântânariu

Muzeul Național de Artă Timișoara prelungește expoziția „Catharsis la o margine de lume. Suzana Fântânariu, o retrospectivă/ Catharsis at the end of a world. Suzana Fântânariu, a retrospective”. Decizia a fost luată având în vedere succesul de care s-a bucurat aceasta, reflectat de numărul mare de vizitatori de până acum.

Expoziția „Catharsis la o margine de lume. Suzana Fântânariu, o retrospectivă/ Catharsis at the end of a world. Suzana Fântânariu, a retrospective” a fost vernisată în decembrie 2023. Ea este cel mai amplu eveniment expozițional dedicat Suzanei Fântânariu, o artistă emblematică a artei contemporane din România.

Trăind și creând în Timișoara din 1986 până în prezent, Suzana Fântânariu a influențat puternic scena artistică locală și națională. La Muzul Național d Artă Timișoara sunt xpus peste 130 de lucrări realizate în diverse tehnici – grafică, desen, obiect, carte-obiect, instalație, gravură și performance – alături de un vast fond documentar ce include fotografii, materiale multimedia, cataloage, broșuri și texte de autor.

„Prelungirea expoziției reflectă dorința Muzeului Național de Artă Timișoara de a oferi publicului posibilitatea de a explora în profunzime opera unei artiste de excepție. Printre lucrările expuse se numără creațiile din perioada influențelor stampei japoneze (1975-1990), lucrările experimentale din anii 1990-2010 și cele mai recente opere din perioada 2010-2023”, transmit cei de la MNArT.

Expoziția poate fi vizitată de miercuri până duminică, în Galeria Paul Neagu.

About Post Author