Restricții ridicate total în Biled, Dudeștii Noi, Otelec, Satchinez, Tomești și Liebling. Alte decizii ale CJSU

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, s-a întrunit în dimineața de Paște. Au fost actualizate, cu această ocazie, anexele cuprinzând incidența de la nivelul UAT-urilor din Timiș.

Restricții

Au fost analizate în CJSU majorările de incidență și au fost reevaluate, la 14 zile, localitățile la care expiră măsurile aplicate anterior.

Localitățile Teremia Mare, Giera și Moravița au intrat pe anexa 4, urmând să se aplice măsurile stabilite pentru UAT-urile în care incidența cazurilor este mai mare mai mare de 1,5 și mai mică de 3 / 1.000 de locuitori. Asta înseamnă program al operatorilor economici până la ora 21 și carantină de noapte, de la ora 22, de luni până duminică. În cazul depășirii unui prag, CJSU constată aplicarea măsurilor restrictive suplimentare în termen de 48 de ore.

Dudeștii Vechi a trecut de pe anexa 2 pe anexa 3. Aceasta c cuprinde unitățile administrativ-teritoriale în care s-a depășit rata de infectare de 3 / 1.000 de locuitori. Se vor ridica restricțiile de circulație și de limitare a programului operatorilor economici din weekend.

Jebel a intrat pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5 / 1.000 de locuitori. Vor fi ridicate restricțiile privind programul de funcționare al operatorilor economici și restricțiile de circulație de luni până joi. Aceste restricții se vor aplica doar în intervalul vineri – duminică.

Coșteiu rămâne pe anexa 3, cu incidența mai mare de 3 / 1.000 de locuitori. Variaș rămâne pe anexa 4, cu incidența mai mare de 1,5 / 1.000 de locuitori.

Comunele Biled, Dudeștii Noi, Otelec, Satchinez, Tomești și Liebling au ieșit de pe anexele cu restricții. Măsurile se vor aplica începând de luni, 3 mai.