Reorganizări în spitale. Voiculescu: Pacienții trebuie să aibă acces la serviciile medicale de care au nevoie

spitale

Circuitele Covid-19 și non-Covid-19 din spitale vor fi reorganizate. Ministerul Sănătății centralizează în această perioadă datele din teritoriu.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut miercuri, 7 februarie, la o videoconferință cu directorii executivi ai direcțiilor de sănătate publică. Tema discuțiilor a fost reorganizarea circuitelor Covid-19 și non-Covid-19 în spitale.

„Pandemia nu a făcut ca toate celelalte probleme de sănătate cronice sau acute să dispară. Evoluția pandemiei impune o adaptare continuă a resurselor disponibile. Pe de o parte, trebuie să ne asigurăm că pacienții care dezvoltă forme severe ale Covid-19 au parte de îngrijiri. Pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toți ceilalți pacienți au acces la serviciile medicale de care au nevoie. De aceea, am demarat acest proces de analiză a reorganizarii circuitelor din spitale împreună cu instituțiile implicate în gestionarea pandemiei”, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Practic, MS derulează în prezent un proces de centralizare și analiză a datelor privind capacitatea spitalelor Covid-19 de a organiza și circuite separate pentru pacienții non-COVID-19. De asemenea, se caută soluții pentru a crește capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienții Covid-19.