Renovare de 1,2 milioane de euro pentru clădirile de la Cioca. Banii sunt din PNRR

cioca

Clădirea Aerodromului Cioca, dar și cea a aerogării vor fi renovate cu bani din PNRR, iar consiliul județean caută constructor. Sunt puși la bătaie în jur de 1,2 milioane de euro.

Proiectul are finanțare asigurată, în principal, din PNRR, dar și de la bugetul național și cel al CJ Timiș. Contractul are o valoare maximă de aproape șase milioane de lei, cu TVA, iar ofertele sunt așteptate până în 8 aprilie.

Reabilitarea prespune termoizolarea pereților exteriori, schimbarea ferestrelor și modernizarea instalațiilor de încălzire, apă caldă și iluminat. Pe clădiri urmează să fie montate și panouri solare pentru producerea energiei electrice și a apei calde.

CJ Timiș a cumpărat clădirile de la Primăria Timișoara, plătind pentru anexe, hangar, corpul administrativ și aerogară 2,6 milioane de lei. Este vorba, în total, despre nouă clădiri pe care municipalitatea le avea la Cioca. Acestea au suprafețe cuprinse între 31 și 1.973 metri pătrați. Aproape jumătate din sumă era doar pentru hangar.

Aerodromul Cioca este, în prezent, nefuncțional în ceea ce privește activitatea aviatică. El ar putea fi folosit ca bază pentru zboruri de agrement, aerotaxi sau paraşutism. În ultimii ani a fost folosit pentru organizarea Festivalului Flight, care, în 2024, se mută temporar la Muzeul Satului Bănățean, tocmai pentru că la Cioca se fac diverse lucrări. Anul trecut, pe pista înierbată a aerodromului au fost făcute marcaje și a fost montat balizaj.

About Post Author