Remembering Oscar – Totul e regie, bătrâne!

oscar berger

La zece ani de când Oscar Berger, fostul director și redactor-șef al ziarului „Timișoara”, a plecat puțin din această lume, are loc un eveniment special în memoria acestuia. Va fi lansată o carte și va avea loc primul concert acustic al formației Survolaj.

Oscar Berger, regizor, cineast, director al ziarului „Timișoara” și militant pentru tot ce înseamnă democrație, stat de drept și principiile Proclamației de la Timișoara a fost unul dintre ultimii mari boemi ai Timișoarei. Născut în 15 februarie 1947 la Timișoara, Berger s-a stins din viață în 23 august 2013.

Evenimentul „Remembering Oscar – Totul e regie, bătrâne!” are loc miercuri, 23 august, de la ora 18, la Ambasada / Faber. Inițiatorul lui este Flavius Boncea, care a scris și o carte cu, amintiri, momente, povești. Manuscrisul e scris „cu multă emoție și nostalgie, așa cum numai Flavius putea să o facă, pentru că, așa cum spune, Oscar a fost, pentru el, ca un al doilea tată”.

Tot cu această ocazie va avea loc și primul concert acustic al trupei Survolaj.

Program

ora 18
Înregistrare din arhiva TVR Media, cu intervenția lui Oscar Berger la Televiziunea Română din 15 ianuarie 1990
Film documentar: „Vatra Românească. Pe urmele autenticului”. Scenariul și regia: Oscar Berger. Film realizat pentru televiziunea germană la mijlocul anilor ’80.

ora 19
Lansare de carte: Flavius Boncea – „Totul e regie, bătrâne! Crâmpeie din minunata (dar trista) viață și haioasele (dar utilele) învățături ale lui Oscar Berger după o experiență de peste douăzeci de ani în Occident”, Editura Brumar, Timișoara, 2023. Prezintă: Petru Vasile Tomoiagă și Adriana Cârcu.

ora 20,15
Concert Suvolaj acustic

About Post Author