Record pe piața muncii în 2021: peste 12 milioane de cereri de joburi

muncă

Una dintre principalele priorități ale românilor în 2021 a fost schimbarea sau găsirea unui loc de muncă. Anul trecut, românii au depus peste 12,6 milioane de cereri de joburi pe platforma de recrutare eJobs.ro. E cel mai mare număr înregistrat în ultimul deceniu.

Numărul candidaturilor depuse a fost cu 34% mai mare ca în 2019 și cu 5% mai mare decât în 2020. Domeniile care au atras cele mai multe CV-uri au fost Retail, Prestări servicii, Call-center/BPO, IT/Telecom și Financiar/Banking. Pe de altă parte, cele mai puține solicitări au ajuns la angajatorii în Industria textilă, Asigurări, Educație/Training sau Sport & Wellness.

În același timp, și oferta de angajare a fost foarte apropiată de nivelul pieței din perioada prepandemică. Au fost disponibile proape 365.000 de joburi noi, cu 5% mai puține ca în 2019, dar cu 22% mai multe ca în 2020.

„Dacă în 2020 am văzut candidați nevoiți să facă schimbări profesionale ca urmare a disponibilizărilor și a transformărilor impuse de pandemie, în 2021 s-a resimțit puternic faptul că schimbarea jobului a redevenit o alegere și a încetat să mai fie o constrângere. Am văzut candidați mai curajoși ca oricând, iar asta s-a reflectat în cifre record la nivel de aplicări: 12,6 milioane, cele mai multe din ultimii zece ani”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cei peste 45 de ani, cel mai greu de angajat

Cei mai mulți candidați dornici de o schimbare în carieră au provenit din București, care a atras peste un sfert din cereri. Orașe precum Cluj, Timișoara și Brașov au venit puternic din urmă, cumulând aproape 19%.

Cei mai activi candidați în 2021 au fost cei cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani. Aceștia au fost urmați de cei cu vârste între 18 și 24 de ani , respectiv 36-45 de ani. Cea mai mare reticență la schimbare se observă, în continuare, la categoria 45+, acești candidați aflându-se și în topul celor mai greu angajabili.

„Cu siguranță, 2022 va fi un an în care piața muncii se va stabiliza și mai mult. Ne vom reîntoarce la o luptă acerbă pentru talente – în multe domenii deja se întâmplă acest lucru – și va crește rata de fluctuație în echipe. De asemenea, va exista o presiune și mai mare pe bugetele pentru salarii și vom vedea creșteri salariale în majoritatea domeniilor. Totodată, candidații vor fi mai selectivi în fața ofertelor de muncă și vor îmbrățișa schimbarea doar dacă oportunitatea profesională le va bifa toate criteriile dorite”, mai spune Bogdan Badea.

Și mai e ceva: interesul românilor pentru joburile în străinătate este la un nivel minim istoric. Anul trecut, doar 1,3% din totalul cererilor au fost pentru poziții disponibile în afara țării.