Reclamațiile pentru gunoaie curg la Poliția Locală. Zeci de amenzi în ultima săptămână

gunoi

Aproape 150 de reclamații la Poliția Locală au făcut, în ultima lună, timișorenii revoltați din cauza celor care aruncă gunoaie pe stradă. În ultimele șapte zile au fost împărțite 60 de amenzi.

Polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului continuă să caute prin ora nesimțiții care aruncă gunoaie pe domeniul public, formând rampe clandestine. Îi ajută la asta și camerele video montate în zonele în care se știe că se adună periodic cantități semnificative de resturi. „În ultima săptămână, au fost aplicate, pentru abandonarea de tot felul de resturi pe domeniul public, 60 de sancțiuni contravenționale, conform HCL 371/2007, care prevede sancțiuni între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice și între 1.000 și 2.500 lei pentru persoanele juridice”, transmit reprezentanții PLT. Au fost prinși în flagrant cetățeni certați cu bunul simț pe străzile Miorița, Rusu Șirianu și Aleea Cristalului. O firmă care funcționează pe Bd. Vasile Pârvan a fost sancționată atât pentru depozitarea de deșeuri, cât și pentru nerespectarea prevederilor privind colectarea selectivă a resturilor, cu două amenzi în valoare de 5.000 lei.

Luna trecută, timișorenii au sunat de 146 de ori la Poliția Locală, pentru a reclama probleme pe linie de mediu și abandon de deșeuri. În funcție de situație fie s-a luat măsura sancționării, fie s-au semnalat rampele pentru ridicarea lor. Puteți suna în continuare pentru astfel de nereguli la numerele de telefon 0256-968 sau 0256-246.112 sau puteți folosi această adresă de e-mail.

About Post Author