Razie extinsă în Timișoara și comunele limitrofe. Amenzi de 60.000 lei / FOTO

razie

Controale în trafic, dar și în baruri, magazine, restaurante și săli de jocuri de noroc. În câteva ore au fost date amenzi de aproape 60.000 de lei, cele mai multe dintre ele pentru șoferi. Au fost prinși din nou conducători auto beți sau drogați.

În 19 și 20 mai în intervalele orare 6 – 12 și 18 – 2, polițiștii de la Poliția Municipiului Timișoara și cei de la Poliția Locală au organizat o razie extinsă. Aceasta s-a desfășurat în două etape, atât în mediul urban, cât și în cel rural, mai ales în comunele limitrofe. Au participat 179 de polițiști din cadrul Poliției Timișoara (ordine publică, rutieră, investigații criminale, proximitate și sisteme de securitate) și 22 de la PLT.

„Au fost controlate 25 de localuri publice și săli de jocuri de noroc, dar și 39 de alte societăți comerciale și spații de cazare. În cinci situații a fost folosit butonul de panică, în vederea testării timpului de reacție al echipelor de intervenție din cadrul societăților de pază specializate, fără a fi constate nereguli. Totodată, au fost verificate mai multe persoane eliberate din penitenciar”, transmite IPJ Timiș.

Zece șoferi au rămas fără permis, fiind prinși băuți la volan

Au fost legitimate 1.546 de persoane și au fost controlate 1.127 de autovehicule, fiind duse la sediul poliției, pentru identificare / amprentare, 29 de persoane. De asemenea, au fost făcute 268 de testări cu aparatul etilotest și 16 testări cu aparatul drugtest.

Polițiștii au dat 247 de sancțiuni, în valoare totală de 59.346 de lei. Dintre acestea, 228 au fost pentru nerespectarea normelor rutiere, iar 17, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială. Au fost constate 8 infracțiuni, toate la regimul rutier. Au fost reținute, în vederea suspendării, 18 permise de conducere, dintre care zece pentru conducere sub influența alcoolului, două pentru conducere agresivă și șase pentru depășiri neregulamentare.

În zona pasajului Solventul au fost depistați trei afgani, care au fost predați Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.