Război la păcănele! Robu a descoperit sălile de jocuri mecanice și spune că Timișoara e agresată

păcănele

La șapte ani și jumătate de când este primar, Nicolae Robu a descoperit că Timișoara e plină de săli de păcănele. Edilul spune că legea este prea blândă și vorbește despre o ordonanță din anul 2009. Cam pe când la guvernare se afla… PNL. Dar nu asta contează!

Timișoara este „agresată” de nenumăratele săli de jocuri mecanice și case de pariuri. Primarul Nicolae Robu a avut „revelația” în timpul unei vizite de lucru făcută în zona Dacia. „În zona Dacia se pare că s-a dezvoltat foarte puternic industria aceasta de pariuri, păcănele și lucruri de acest gen. Este o adevărată agresiune la adresa orașului prin cei care fac afaceri în domeniul jocurilor de noroc. Se pare că în zona Dacia colcăie astfel de afaceri, e plin de cei care-și petrec viața la păcănele și pariuri și îi deranjează efectiv pe cetățenii care locuiesc acolo”, a declarat, vineri, edilul.

Legea făcută de PNL e prea blândă pentru păcănele

Robu spune că a cerut controale și a cerut o informare asupra cadrului juridic care permite acestor afaceri să funcționeze. „Am rămas uluit cum au știut mai-marii țării să reglementeze acest domeniu. Ce s-a făcut s-a făcut în slujba unor rețele care nu cred că e drept să beneficieze de un astfel de regim în țara noastră. Sigur, e știut ca pe acolo se învart foarte mulți bani”, susține primarul. El a citat din OUG 77/2009. „Aceasta spune că licența de organizare și autorizația de exploatare a jocurilor de noroc permit operatorului economic să desfășoare activitatea pe întreg teritoriul României fără a fi necesară obținerea de autorizații, aprobări, taxe suplimentare”, spune Nicolae Robu.

Și totuși… în 2009, PNL era la guvernare, însă Robu afirmă că nu politizează nicio temă. „Nu mă interesează cine era la putere, nu am venit să fiu fundamentalist nici pentru o idee, nici pentru un partid, mă interesează dacă un lucru făcut e bun făcut. Nu politizez astfel de teme, eu chiar sunt în serviciul public și mă interesează binele public. Țin la PNL și sunt mândru de istoria pe care o are, dar dacă cineva la un moment dat a făcut ceva rău, credeți că eu devin indulgent? Niciodată n-o să procedez astfel”, continuă edilul.

Nu a reclamat nimeni până acum

Întrebat de ce abia acum a constatat „agresiunea” jocurilor de noroc asupra Timișoarei, în condițiile în care orașul e plin de astfel de afaceri, Robu spune că… nu a reclamat nimeni așa ceva. „Nu am avut nicio sesizare până acum. Eu am mai vorbit despre inoportunitatea prezenței unui cazino taman în Piața Victoriei, precum și a magazinelor second-hand. Eu nu vreau ca în Timișoara să fie așa ceva. Sunt destul de multe, eu nu sunt fundamentalist, nu sunt împotrivă, dar nu este normal ca într-un cartier atât de dens locuit precum Circumvalațiunii să fie plin de așa ceva. Se știe că la astfel de activități vin oameni foarte diverși, printre care și unii care nu au o conduită plină de respect”, explică primarul.

Ce urmează? Controale ale Poliției Locale și, dacă se impune, amenzi, așa cum prevede legea. Ba mai mult decât atât, în Dacia vor fi luate măsuri suplimentare de siguranță. „Vreau să înființăm un post permanent al Poliției Locale acolo, așa cum am înființat în Complexul Studențesc. Nu o putem face de azi pe mâine, trebuie să mai înființăm posturi”, a conchis Nicolae Robu.

About Post Author