Raul Ambruș e noul subprefect de Timiș

raul ambruș

sursa foto: Facebook / Raul Ambruș

La mai puțin de două săptămâni de când s-a înscris în PSD, fostul liberal Raul Ambruș a fost numit subprefect de Timiș. El îi ia locul lui Sorin Ionescu, a cărui demisie din funcția administrativă a survenit pe fondul candidaturii sale la CL Timișoara.

Consilierul local Raul Ambruș s-a decis, în 12 aprilie, să se alăture PSD, împreună cu, spunea el, câteva sute de oameni. Ambruș a fost ales în 2020 pe listele PNL, dar apoi a fost în război cu fosta conducere a filialei, după alegerile cu scandal de la organizația municipală.

„PSD a fost mereu un partid deschis către oamenii performanți și către liderii din comunitate. Prin venirea lui Raul Ambruș și prin alianța cu PNL, cred că am reușit cu adevărat să realizăm un pol social-liberal în Timiș extrem de puternic, care poate oferi stabilitate în viitorii patru ani”, transmitea, la momentul trecerii lui Ambruș la PSD, președintele organizației Timiș, Alfred Simonis.

Până nu demult, Raul Ambruș a asigurat majoritatea pentru USR la nivelul executivului local și fusese anunțat inițial ca parte din alianța coagulată în jurul lui Dominic Fritz. Apoi a decis că nu dorește să fi asimilat cu Alin Nica și a renunțat.

În ședința de guvern de marți, Ambruș a fost numit subprefect de Timiș. Anterior, el și-a înaintat demisia din CL Timișoara. Liberalii trebuie să numească alt consilier și va fi interesant cum se vor așeza apele de acum încolo în plen. Ambruș va depune cel mai probabil miercuri jurământul.

About Post Author