Rățuștele de pe Bega fac un… laborator la CNB. Premiera anului / FOTO

cnb

S-a circulat bine prin Timișoara în prima zi de școală. E concluzia primarului Nicolae Robu, mândru de realizările sale. Anul școlar a început, ca de obicei, cu promisiuni de mai bine. La CNB, școala a început oficial după ce o elevă de clasa a IV-a a sunat clopoțelul.

Colegiul Național Bănățean a fost, și în acest an, una dintre destinațiile preferate de politicieni pentru prima zi de școală. N-au fost însă prea mulți, semn că încă nu e an electoral „de-adevăratelea”. Au venit, la fel ca de fiecare dată, primarul Nicolae Robu și rectorul UVT și deputatul PNL Marilen Pirtea, deputatul Pro România Adrian Pau și șeful Apelor Române, fost președinte al CJ, Titu Bojin. Ca în fiecare an, generoasa curte de sub platani a Colegiului a fost plină ochi de copii, părinți și bunici, unii mai emoționați ca alții.

Robu: Noi vrem să facem, alții vor să ne împiedice

Ceremonia a început cu imnul național, urmată de o slujbă religioasă. De această dată, la CNB a venit episcopul vicar Paisie Lugojanu. Contrar uzanțelor, acesta a vorbit foarte puțin și foarte la obiect. Între timp, copiii din clasele primare, așezați direct pe iarbă sau pe băncuțe, se foiau de colo-colo. Primarul Nicolae Robu a reușit și el să nu se întindă cu discursul. Dar n-a putut să nu se laude puțin.

„Îmi place să particip la ceremoniile de deschidere a anului universitar. De ce? Pentru că aici eroii principali sunt copiii și ei reprezintă avuția noastră cea mai de preț (…) Stimați părinți, ne preocupăm în permanență să creăm condiții cât mai bune la această școală. În general, ne preocupăm. Sunt câteva școli în oraș care și-au dovedit capacitatea, s-au dovedit a fi școlile de elită ale orașului nostru, și noi ne mândrim cu ele (…) Evident, le și ajutăm mai mult decât pe cele care au rezultate mai slabe. Vă dau o veste bună: este în proiectare sala de sport. Din păcate, ne-a trebuit foarte mult până când am reușit să înlăturăm acea dărăpănătură. Noi vrem să facem, iar alții fac tot posibilul să ne împiedice. Nu reușesc niciodată, numai că ne întârzie, atâta tot. Dar noi trecem peste toate obstacolele”, a spus edilul.

După ce și-a terminat speech-ul, Robu a plecat rapid către următoarea ceremonie. „Sunt într-un periplu, așa, pe la mai multe școli. Eu țin neapărat să fiu la toate școlile de elită ale orașului în această zi specială. Ne mișcăm mai ușor acum prin oraș, după ce toate au fost puse la punct”, a declarat primarul. Era evident încântat de felul în care s-a circulat în prima zi de școală. Pe rețelele de socializare, lucrurile s-au văzut puțin altfel, dar probabil că doar „haterii” au timp de… răutăcisme.

Noutatea acestui an școlar la CNB este înființarea, probabil că în premieră pentru un liceu din vestul țării, a unui laborator de robotică. Anunțul a fost făcut de directorul Sorin Gabriel Ionescu. Laboratorul va fi destinat elevilor de la clasele a V-a până la a XII-a, iar o parte din bani va proveni de la… rățuște. Mai exact, de la Cursa Rățuștelor, desfășurată duminică la Bega Bulevard. Cluburile Rotary au decis ca toți banii rezultați din vânzarea rătuștelor să fie donați către CNB, pentru realizarea acestui laborator.

About Post Author