Raoul Trifan (USR) ar putea fi dat în judecată de Alin Nica. Are termen să retracteze niște declarații

trifan

Senatorul USR Raoul Trifan s-ar putea alege cu un proces intentat de președintele CJ Timiș, Alin Nica. El a fost deja notificat să retracteze mai multe informații oferite pe pagina proprie de Facebook. Ultimele, datate 11 iunie și vizând o presupusă deturnare de bani.

„Finanțarea guvernamentală, atât de necesară și deja foarte întârziată, este blocată din nou și din nou de șeful PNL Timiș, în încercarea de a deturna o parte cât mai mare din fonduri spre aparatul propriu. Președintele CJ dorește să drămuiască el banii guvernamentali destinați capitalei culturale, nu primăria care este direct responsabilă de succesul evenimentului. Gurile înfometate din jurul lui Nica sunt multe și își cer partea. Acest individ îmbogățit din afaceri dubioase în comuna pe care a păstorit-o până de curând este ca o pacoste care s-a abătut asupra județului nostru”, posta, pe Facebook, în 11iunie, senatorul Raoul Trifan (USR).

Președintele CJ Timiș l-a notificat însă oficial și i-a cerut ca, în 12 ore, „să procedați la retractare informațiilor acuzative formulate la adresa subsemnatului (…) și, totodată, să încetați orice fel de declarații publice denigratoare cu privire la persoana subsemnatului și la activitatea pe care o desfășor în calitate de Președinte al Consiliului Județean Timiș”. De asemenea, Trifan este invitat să indice „în concret, care sunt dovezile ce stau la baza acuzelor formulate și care justifică publicarea celor două articole în spațiul public”.

Trifan, rugat să înceteze cu denigrările

Potrivit lui Nica, aceste articole de presă care au preluat postările senatorului USR îi „aduc atingere onoarei, demnității și reputației”.

„Acuzele formulate de dumneavoastră aduc atingere onoarei, demnității și reputației subsemnatului, motiv pentru care vă solicit ca, în termen de 12 ore de la data prezentei, să procedați la retractare informațiilor acuzative formulate la adresa mea (…) și, totodată, să încetați orice fel de declarații publice denigratoare cu privire la persoana subsemnatului (…) în măsura în care nu veți da curs prezentei notificări, voi solicita concursul organelor abilitate în vederea atragerii răspunderii civile delictuale a dumneavoastră pentru cauzarea prejudiciului iminent”, conchide Alin Nica.