Rakijada, din nou la Sânpetru Mare, după doi ani de pauză

rakijada

E deja tradiție și a ajuns la ediția cu numărul 10, după doi ani de pauză. Se întâmplă sâmbătă, 6 august, la Sânpetru Mare, unde va fi veselie cât cuprinde. Festivalul Rachiului – Rakijada așteaptă oaspeți din tot județul și nu numai.

La Sânpetru Mare dau în clocot cazanele de rachiu și, după doi ani de pauză, ar fi păcat să nu dați o fugă până acolo. Sâmbătă, 6 august, de la ora 15, sunteți aşteptați cu specialități la grătar, fasole la ceaun, gulaş şi, desigur, pahare pline. Totul, la a zecea ediţie a Festivalului Rachiului – Rakijada.

„V-aţi fi supărat pe noi… Aşa că vedeţi cum vă faceţi agenda sâmbătă, 6 august. Decernăm premiul pentru cel mai bun rachiu de prună la a zecea editie. Toti doritorii sunt așteptaţi cu rachiu să se înscrie la concurs până sâmbătă, 6 august, ora 12”, transmit organizatorii.

Până va decide juriul, publicul se va putea distra la concursuri precum „Tragerea de funie”, „Aruncarea bolovanului” sau „Alergatul în sac”. De la ora 18,30 este programată o paradă a portului popular. La ora 19 începe un spectacol internațional de folclor cu Ansamblul Buducnost 1984 din Dobanovci, Serbia, Ansamblul Mladost din Timişoara, Ansamblul Iorgovanul Comloşan din Comloşul Mare și Ansamblul Plavi Delia din Sânpetru Mare.

Seara se încheie cu un concert extraordinar susținut, de la ora 21, de Aleksandar Aca Ilici si Biljana Ieftici. Festivalul Rachiului este organizat şi finanţat de Primăria Sânpetru Mare, Uniunea Sârbilor din România, precum şi de câţiva sponsori.

About Post Author