Rabla pentru electrocasnice: cât sunt voucherele și ce puteți cumpăra la preț redus

laptopuri

foto: Arhivă

Programul „Rabla pentru electrocasnice” începe în 15 decembrie. Puteți obține mai multe vouchere, pentru produse diferite. Ministerul Mediului estimează că vor beneficia de acest program peste 100.000 de români.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat că programul „Rabla pentru electrocasnice” va avea un buget de 40 de milioane de lei. „Există o mare așteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu față de anul 2018. Toți ne ajutăm acasă de astfel de echipamente și ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou și modern. Din 15 decembrie, orice român își va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou”, spune Fechet.

În lista echipamentelor finanțate prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) au fost introduse patru produse care nu au existat în edițiile anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete.

Valoarea voucherului este următoarea:

  • laptopuri – 500 de lei
  • aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase – 400 lei
  • tablete și mașini de spălat rufe – 300 lei
  • aspiratoare – 200 de lei

Înscrierea în program se face o online, pe siteul Administrației Fondului pentru Mediu. După înscriere, aplicația va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile. Puteți merge apoi la un comerciant autorizat, predați aparatul vechi și cumpărați unul. Un solicitant poate obține mai multe vouchere, dar pentru produse diferite, respectiv un voucher pentru un anumit tip de produs. Urmează să fie validați și comercianții care intră în program. „Rabla pentru electrocasnice” va permite utilarea cu aparate de ultimă generație pentru cel puțin 100.000 de români.

About Post Author