Punctul Termic Muzical, în Calea Martirilor. Muzica, explicată pentru cei mici / FOTO

punctul termic muzical

Un punct termic poate deveni sală de concerte. E nevoie doar de artiști implicați, mari și mici. S-a întâmplat în ultima lună, la Centrul de Tineret Calea Martirilor, unde peste 500 de copii au experimentat ce înseamnă să fii muzician.

Punctul Termic Muzical este un proiect al Asociației Trib’Art și, în ultima lună, a însemnat o experiență captivantă pentru mai mult de 500 de copii. La Centrul de Tineret Calea Martirilor, micuți cu vârste între 7 și 12 ani au participat la ateliere de creație de instrumente muzicale din materiale reciclabile, ateliere de muzică și mișcare, ateliere de percuție, cursuri intensive de vioară și de performance și improvizație. A fost organizată, de asemenea, o expoziție interactivă de instrumente muzicale. Copiii au avut ocazia și să cânte la vioară, chitară, pianină, intrumente de percuție și de suflat, îndrumați de tineri artiști.

Punctul Termic Muzical a presupus și un atelier sub forma unui spectacol interactiv, în cadrul căruia doi violoniști, un contrabasist și un percuționist le-au prezentat celor mici secretele muzicii clasice.

„În cadrul proiectului, ne-am îndreptat atenția și spre cadrele didactice. A fost organizat, așadar, un workshop online, prin intermediul căruia dascălii au aflat metode prin care orele de muzică de la clasă pot fi mai atractive pentru copii. Workshop-ul a fost susținut de Ștefana Țițeica, absolventă a Conservatorului «P. I. Ceaikovski» din Moscova, violonistă și mediator muzical în cadrul Orchestrei Radiodifuziunii din München”, transmit cei de la Trib’Art.

La finalul proiectului a fost organizat un curs intensiv de performance și improvizație. Zece copii au susținut un spectacol la care au asistat, încântați, părinții și bunicii celor mici.

About Post Author