Puncte de prim-ajutor în principalele vămi, inclusiv la Nădlac II

frontieră

Autorităţile se aşteaptă ca traficul prin punctele de frontieră să crească în minivacanţa de Rusalii. Au fost dispuse măsuri de fluidizare, dar și de amenajare de puncte de prim-ajutor în contextul caniculei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţia de Frontieră Română, în următoarele trei zile libere, misiunile au fost adaptate pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei.

„Întrucât în perioada minivacanţei se anunţă temperaturi ridicate la nivelul întregii ţări, iar traficul la graniţă se preconizează a fi intens, în principalele puncte de frontieră – Nădlac II, Borş, Giurgiu şi Vama Veche, vor fi amplasate puncte de prim-ajutor. Voluntari şi paramedici sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, este preconizată pentru această perioadă o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a graniţei.

„În funcţie de dinamica traficului, vor fi dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului”, se mai arată în comunicat.

Pentru a preveni fapte ilegale în aeroporturi, în zona terminalelor Schengen, poliţiştii de frontieră vor verifica punctual identitatea şi situaţia legală a persoanelor.

Poliţia de Frontieră le recomandă celor care pleacă la drum cu maşina să consulte pe site-ul instituţiei aplicaţia Trafic Online.

About Post Author