28 martie 2020

PSD Timiș strânge semnături pentru salariu minim reglementat la nivel de UE

salariu minim

Socialiștii europeni vor instituirea unui salariu minim reglementat în UE și au început să adune semnături pentru o petiție. La Timișoara, ea poate fi semnată la sediul PSD, din zona Iosefin.

România este ţara din UE cu cei mai mulți angajați plătiți cu salariul minim pe economie. Potrivit consilierului judeţean PSD Alexandru Iovescu, este vorba despre 25% din totalul salariaților. La polul opus rste Luxemburg, cu un procent de 5%. Între cele două extreme ale acestui clasament este și diferența în ceea ce privește sumele efective.

Partidul Socialist European, din care şi PSD face parte, a iniţiat o petiţie prin care vrea să ceară introducerea unui salariu minim pe economie, reglementat în UE. „Am demarat strângerea de semnături pentru o petiţie care va fi depusă la Comisia Europeană. Cerem instituirea salariului minim la nivel european. Am avut dezbateri cu sindicatele, am primit sprijinul iniţiativei, lansată la insistenţa Partidului Socialist European. Noua comisie a făcut un prim pas, proiectul e în consultare publică. Propunerea este ca la nivel european să fie un minim de 60% din salariul mediu la nivel naţional, deci nu o sumă egală peste tot. România este pe penultimul loc european în ceea ce priveşte salariul mediu, după noi este Bulgaria. România este singura în care a avut loc o creştere a salariul minim, vorbim de 36% până în 2019, în timpul guvernării PSD”, spune consilierul județean Alexandru Iovescu.

Oricine dorește să susțină promovarea acestei petiţii este așteptat s-o semneze la sediul PSD Timiş, pe Splaiul Tudor Vladimirescu, nr. 26. „Un salariu minim european, calculat la nivelul propus, ar contribui la reducerea decalajelor dintre state, la asigurarea unui standard minim de viaţă pentru fiecare persoană dintr-un stat membru”, a mai spus Iovescu. Socialiștii strâng semnături în toate țările din UE.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: