PSD Timiș se află „la un nou început”. S-au depus candidaturile pentru parlament

grindeanu

PSD Timiș a depus, joi, candidaturile pentru alegerile parlamentare. Sorin Grindeanu spune că social-democrații vor un post de senator și trei de deputați. Alfred Simonis i-a atacat pe liberali.

PSD Timiș îi are pe lista pentru Camera Deputaților pe Sorin Grindeanu, Alfred Simonis, Adrian Cionca, Mihai Ritivoiu, Luminița Țundrea, Alexandru Iovescu, Ion-Ardeal Ieremia, Alin Lăpădatu, Răzvan Barta și Abel Țucu. La Senat, propunerile sunt Eugen Dogariu, Sebastian Răducanu, Dorel Covaci și Simona Bejan.

„Considerăm că ne aflăm la un nou început. Fie că vorbim de ceea ce facem la București, fie că vorbim despre ceea ce se întâmplă aici, la Timișoara. În aceste zile lucrăm și suntem aproape de finalizare la oferta electorală. A ieșit un prim draft pe economie, pe agricultură și vom ieși pe educație, pe sănătate, este ceea ce ne preocupă (…) Am încercat să aducem – și am și reușit – specialiști din toate domeniile, astfel încât să venim cu un aer proaspăt, cu un aer nou. Sunt foarte mulți oameni noi, alții decât cei care nu au avut sprijinul organizațiilor județene și care nu se mai regăsesc pe listele PSD, indiferent de județul de care vorbim”, a spus Sorin Grindeanu, la ieșirea de la BEJ.

Vor campanie decentă

Președintele filialei, Alfred Simonis, l-a atacat pe Alin Nica, după ce liberalul a criticat lista de candidați ai PSD Timiș la aceste alegeri parlamentare. O altă săgeată a mers către candidații „parasutați” de la centru. „După alegerile acestea, cei care vor fi votați de timișeni vor trebui să se ducă la București și să se reunească, indiferent de partidul din care fac parte, să identifice problemele județului Timiș (…) Din păcate, pe celelalte liste ale celorlalte partide veți găsi mai mulți «parașutați» din București (…)

Aș face apel la ceilalți contracandidați, la o campanie decentă. Mă leg de niște afirmații făcute ieri de un președinte de organizație (Alin Nica, președintele PNL Timiș – n.r.), care spunea că la PSD Timiș au fost puși oameni. La PSD Timiș sunt candidați din PSD Timiș, nu e nimeni de la București «parașutat» pe locuri eligibile. Sunt oameni care au demonstrat în acești ani că sunt interesați de proiectele județului”, a spus Simonis.