PSD Timiș pariază pe Vasile Dâncu, nu pe Maria Grapini, la europarlamentare

vasile dâncu

PSD Timiș a luat „mai multe decizii organizatorice în vederea pregătirii alegerilor europarlamentare”. Care sunt acestea nu se precizează, dar Simonis & co spun că îl susțin pe Vasile Dâncu. La ce folosește declarația nu știm, dar e cert alt lucru: nu e loc pentru Maria Grapini.

„Biroul Politic Județean al PSD Timiș s-a reunit astăzi pentru a lua mai multe decizii organizatorice în vederea pregătirii alegerilor europarlamentare care vor avea loc în luna iunie a acestui an. Unul dintre cele mai importante puncte discutate a fost susținerea Organizației Județene Timiș a Partidului Social Democrat pentru un candidat la funcția de europarlamentar. În urma consultărilor din cadrul BPJ, s-a hotărât ca PSD Timiș să îl propună și susțină pe Vasile Dâncu pentru un loc eligibil la alegerile din 9 iuni”, a transmis, într-un comunicat, PSD Timiș.

Vasile Dâncu este sociolog și profesor universitar, a fost senator, ministru, dar și europarlamentar, și acum vrea să revină la Bruxelles.

„Susținerea lui Vasile Dâncu vine ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu colegii mei din interiorul PSD Timiș și din regiunea de vest. Vorbim despre un om cu o vastă experiență politică, despre un adevărat intelectual, un om care, considerăm noi, poate reprezenta foarte bine România la Bruxelles, un loc în care trebuie să se audă voci importante și curajoase”, spune președintele PSD Timiș, Alfred Simonis.

Pe listele PSD la europarlamentare a candidat, în anii trecuți, și încă pe loc foart bun, Maria Grapini, ca membru al unor partid-satelit, derivate din formațiunea politică, acum defunctă, condusă de Dan Voiculescu. Grapini, care este și în prezent europarlamntar și susțin că este cel mai activ reprezentant al României, va candida și ea, foarte probabil, pentru un nou mandat. Performanțele pe car le tot anunță cabinetul său parlamentar nu i-au impresionat însă pe Simonis & co, pentru care opțiunea Dâncu a fost considerată mult mai potrivită.

PSD ar miza pe 12 europarlamentari la alegerile din 9 iunie. Lista partidului ar urma să fie deschisă de fostul premier Mihai Tudose, iar Maria Grapini ar prinde loc înaintea lui Vasile Dâncu.

About Post Author