PSD și PNL ar negocia candidați comuni anti-USR în orașele mari. Timișoara, punct nevralgic

candidați comuni

sursa foto: Ben Rosett / Unsplash

Liderii PSD și PNL discută de mai multe zile despre stabilirea unor candidați comuni contra primarilor USR din marile orașe. Încă nu s-ar fi ajuns la o înțelegere, iar Timișoara este unul dintre punctele fierbinți.

Potrivit G4Media, care citează surse din coaliția de guvernare, PSD și PNL nu au reușit încă să se înțeleagă asupra unei astfel de posibilități. Există cazuri în care liderii locali ai unuia dintre partid nu vor să cedeze candidatura în favoarea celeilalte tabere. Timișoara, unde este primar Dominic Fritz, ar fi în această situație.

Desemnarea unui candidat comun PSD-PNL ar oferi o șansă în plus acestuia, fiindcă alegerile de primar se desfășoară într-un singur tur, iar edilul aflat în funcție are, în majoritatea situațiilor, prima șansă. USR are primar în Timișoara, Brașov, Bacău, Alba Iulia, Câmpulung Muscel, dar și în sectoarele 1 și 2 din București.

La Timișoara, PSD nu a anunțat încă oficial un candidat, lăsând acest lucru, la fel ca în 2016 și 2020, pe ultima sută de metri. PNL a decis să meargă pe mâna fostului primar Nicolae Robu, care este, de câteva luni, într-o campanie susținută de autopromovare.

About Post Author