PSD pierde peste 700.000 de euro. AEP nu-i dă banii pentru europarlamentare

dăncilă

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că nu va rambursa către PSD suma de 3,38 milioane lei cheltuită la alegerile europarlamentare. Totul e din cauza semnăturii de pe documentele depuse, care nu era susținută de președintele în funcție al partidului.

„Suma totală este de 3,38 milioane de le. AEP nu refuză rambursarea acestor sume. Au fost două etape: prima etapă în care candidații au contribuit pentru campania electorală, ulterior campaniei electorale solicitând PSD rambursarea sumelor cheltuite în campania electorală fie din subvenție, cele care nu se rambursau, dar cele pentru candidați în primul rând. Ce înseamnă asta? A fost trimisă o decizie de nerambursare la sfârșitul termenului de 60 de zile, pentru care AEP avea timp să verifice și să constate valabilitatea documentelor. La momentul stabilirii nerambursării s-a constatat de către echipa de control și ulterior propus decizia de nerambursare, deoarece exista o semnătură care nu era susținută de un mandat al președintelui în funcție”, a explicat președintele AEP, Constantin Buică, la Realitatea Tv.

Între timp, PSD a depus documentele necesare, dar prea târziu. „Noi, ca autoritate, nu mai putem face absolut nimic, deoarece toate documentele au intrat în circuitul civil. Nu mai putem anula decizia”, a mai spus Buică. PSD se poate adresa instanței, dacă dorește anularea deciziei AEP.

Practic, documentele depuse de PSD pentru rambursarea cheltuielilor de la alegerile europarlamentare erau semnate de Mircea Drăghici. Acesta însă nu mai era trezorierul partidului la momentul depunerii actelor. Ssecretarul general PSD Mihai Fifor a anunţat că partidul va depune plângere în instanţă.

About Post Author